Borrelbox -1 jaar later!

Borrelbox 1 jaar later

In hetzelfde café waar we elkaar vorig jaar ook spraken, kom ik tegenover een heel blije Romee te zitten. Het gaat eigenlijk boven verwachting goed! Hoe het ondernemen haar vergaat, lees je nu in deze ‘1 jaar later’.

Nu twee maanden geleden, heeft ze een doel wat ze vorig jaar hoopte te bereiken gehaald: Ze heeft haar parttime baan kunnen opzeggen en focust zich nu volledig op de Borrelbox.

“ Ik geniet enorm van dat het gaat zoals het gaat. Mensen vinden het concept leuk en iedere dag leer ik wel iets nieuws, dat maakt het echt te gek om mee bezig te zijn. Dus echt geen seconde spijt van mijn sprong in het diepe.”

Het stroomt

Het valt Romee enorm mee hoe het is gaan lopen. Waar ze het in het begin nog moest hebben van vrienden en vrienden van vrienden, verkoopt ze nu de meeste boxen aan onbekenden. Er moet hard worden gewerkt en de kwaliteit moet perfect zijn, maar het gaat gewoon echt goed, het stroomt. Er komen dingen op haar af, mensen willen samenwerkingen met haar aan gaan, hier hoeft ze zelf niet achteraan te gaan. Dat voelt ontzettend goed.

Het eerste jaar ondernemen heeft gezorgd voor meer structuur. Alle recepten staan inmiddels op papier en ook de logistiek is een stuk beter georganiseerd. Doordat de verkoop goed loopt, is het makkelijker plannen. Ze kan beter inschatten hoeveel er gemaakt moet worden, waardoor er minder nachten zijn waarop er nog even snel wat dingen bijgemaakt moeten worden.

Keuzes maken

Natuurlijk zijn er nog steeds lessen te leren, dat hoort bij ondernemen. Een van de dingen waar Romee tegenaan loopt, is hoeveel tijd er naar de Borrelbox gaat. Eigenlijk ben je als ondernemer nooit klaar.

“ Ik moet je echt leren je momenten te pakken waarop je zegt: “Nu is het genoeg.” In principe zou ik zo de hele week bezig kunnen zijn met de Borrelbox, van ’s ochtends vroeg tot ’ s avonds laat. Er is altijd wel iets dat je kunt doen.”

 Maar ook omdat het werk fysiek zwaar is, moet ze in de gaten houden dat ze af en toe haar rust pakt en even niet met de Borrelbox bezig is. Er gaan nu heel veel uren in zitten. Op deze manier voor een werkgever werken had ze nooit gedaan, maar voor jezelf voelt het echt anders. Het blijft veel energie geven.

Ondernemen is keuzes maken, waar liggen de prioriteiten en wat kan ook echt nog wel even wachten. Niet alles hoeft nu af.

Fouten maken ziet Romee nu ze voor zich zelf werkt niet meer als iets ergs, maar juist als iets waar ze iets mee kan. Dat voelde voorheen echt anders. Maar nu alles van haar is en zij zelf de touwtjes in handen heeft, neemt ze het zichzelf niet kwalijk.

Succes

En de succesmomenten voel je extra sterk. Vanaf december begon het écht te lopen.

“ Een bizarre maand, met gigantische lange dagen, maar dit was ook de maand waarin het ging rollen. Een maand waarin ik echt dacht: “ Yes, dit moet het zijn.”

Vorig jaar dacht Romee het hebben van collega’s erg te gaan missen, maar dat valt gelukkig heel erg mee. Er zijn twee meisjes die haar helpen in periodes van drukte of wanneer ze er niet is. Dat is heel erg fijn. Ook door de leuke contacten die ze heeft met bijvoorbeeld haar leveranciers is er genoeg afwisseling.

Het afleveren van de Borrelbox doet Romee nu nog zelf. Het contact met de klanten, vindt ze ontzettend leuk. De mensen ontmoeten voor wie ze het eigenlijk doet. Helaas is dit wel een van de eerste dingen die ze zal moeten uitbesteden.

“ Heel jammer, maar hier gaat gewoon veel tijd in zitten en het haalt me uit mijn kook-flow. Dit is iets wat makkelijkst door iemand anders kan worden opgepakt.”

Doelen

Wanneer ik vraag naar haar doelen & dromen voor de toekomst, komt er een stuk uitgebreidere lijst dan vorig jaar, dus ga er effe voor zitten.

De wens om van de Borrelbox te kunnen leven is in vervulling gegaan. Nu nog iets ruimer kunnen leven, zou te gek zijn, dan kan er ook af en toe eens wat nieuwe kleding worden aangeschaft :-).

Romee wil de naamsbekendheid vergroten en ervoor zorgen dat iedereen in Amsterdam de Borrelbox kent. Dit wil ze wel op zo’n manier doen dat het persoonlijke karakter behouden blijft.

Een tweede doel is dat ze iemand in dienst wil kunnen nemen waarmee ze samen, niet meer vanuit huis, maar vanuit een heuse Borrelbox-keuken, aan de slag kan.

“ Oké nog twee dan, maar dit is wel een meer jaren plan hoor.
Ergens een eigen winkeltje/Borrelbox-plek met Borrelbox –producten en waar mensen bijvoorbeeld hun box kunnen komen ophalen. En Borrelbox uitrollen naar andere steden zou ook echt te gek zijn.”

Tips

Romee haar tips voor iedereen die al even aan het ondernemen is?

‘ Je hebt de vrijheid om dingen/ideeën uit te proberen, dus doe dit ook. Werkt het werkt het, werkt het niet werkt het niet. Maak gebruik van de ruimte die er is om gewoon te proberen. Hier leer je zo veel van.’

‘ Ben niet te perfectionistisch. Je kunt dingen altijd later weer aanpassen. Laat los dat alles in 1 keer moet lukken.’

Nieuwsgierig naar de Borrelbox? Neem snel een kijkje op de site! En het eerste interview dat ik met Romee deed, lees je hier!

Reacties