Bufandy – modern product traditioneel gemaakt

Bufandy

Een super mooi verhaal van Reisbegeleidster Dorien die tijdens haar reizen de traditionele ambachten ontdekt die zich nog in landen als Ecuador bevinden. Voor de ambachtslieden is het echter moeilijk aansluiting te vinden bij de vraag, doordat ze ook nog erg traditionele producten maken. Met Bufandy brengt Dorien traditie en vraag samen.

Traditie & werkgelegenheid

Door traditie en vraag bij elkaar te brengen zorgt Dorien ervoor dat ambachten blijven bestaan. Ze stimuleert lokale ambachtslieden over de grens te kijken. Zo vergroten zij hun afzetmarkt en verbeteren ze hun leefomstandigheden. Zo draagt Bufandy bij aan het verbeteren van de sociaal- en economische omstandigheden van haar partners. Het creëren van werkgelegenheid door het maken van mooie en eerlijke producten.

Handgemaakt

Alle producten van Bufandy worden handgemaakt met veel liefde. Zo komen er bijvoorbeeld sjaal en plaids uit het noorden van Ecuador. Gemaakt van alpaca wol. Super zacht en comfortabel. Gemaakt op de werkplaatsen van wevers die werken met machines die ze zelf ooit hebben gemaakt.

Dorien houdt haar ogen open tijdens haar reizen, op zoek naar nog meer mooie traditionele ambachtslieden om de collectie verder uit te breiden.

Nieuwsgierig naar de producten van Bufandy? Je kunt ze bekijken op de website en ook direct zien waar ze allemaal te koop zijn.

 

Fotocredits: Bufandy

Reacties

2 reacties op “Bufandy – modern product traditioneel gemaakt

  1. Pingback: Karigar - Indiase ambacht in een modern jasje - MEZpiration

  2. Pingback: Brand Mission: Offline duurzame mode - MEZpiration

Reacties zijn gesloten.