Karigar – Indiase ambacht in een modern jasje

karigar

Echt warme sjalen weer, daarom nog een mooi duurzaam label in het zonnetje, Karigar. Producten ontworpen in Amsterdam, gemaakt in India.

Karigar

Op de site staat van Karigar staat ‘Must look good to do good’. Alleen iets wat er mooi en goed uitziet, kun je verkopen en daarmee kun je hetgeen je voor ogen hebt ook daadwerkelijk bewerkstelligen. Dit is dé reden waarom Karigar traditionele technieken combineert met designs van nu.

Dankzij de keuze voor moderne designs kunnen nu al meer dan 1000 ambachtslieden verspreid over verschillende delen van India hun traditie in het vervaardigen van prachtige producten voortzetten. Op deze manier bouwen de dames achter Karigar aan een duurzame toekomst voor deze ambachtslieden en kunnen wij hier genieten van de prachtige producten die hieruit voortkomen. Karigar betekent letterlijk ambachtsvrouw/man in het Hindi.

Talking Tag

Alle producten worden gemaakt van natuurlijke materialen zoals merinowol en zijde. Aan ieder product zit Talking Tag zoals ze het zelf noemen. Deze tag vertelt de drager hoe en waar het product is gemaakt. Op iedere tag zit ook een QR-code die je kunt scannen waarmee je nog meer over bijvoorbeeld jouw sjaal of cape te weten komt. Filmpjes en foto’s laten zien welke weg jouw cape of sjaal heeft afgelegd voordat deze in jouw handen belandde.

Wel behoefte aan zo’n lekkere warme sjaal of cape tijdens deze prachtige koude winterdagen? Neem snel een kijkje op de website!

Een herkenbaar verhaal? Dat kan. Eerder deelde ik het verhaal van Bufandy, dat net als de dames achter Karigar wil zorgdragen voor het behoud van traditie en ambachtslieden een kans wil geven op een beter bestaan door de koppeling te maken met de wensen van de Westerse markt.

 

Foto credits: Karigar

Reacties