Buitenlands avontuur: Al 3 jaar op vakantie.. Wanderlicious!

drie jaar vakantie inspiratie

Wie wil dat nou niet, drie jaar op vakantie… Ik zou er geen nee tegen zeggen : ) En het kan dus! Dat laat Maartje zien! Nu alweer drie jaar geleden vertrok zij uit Nederland voor een reis van zes maanden, maar ze is nog steeds niet terug. Een voortdurend buitenlands avontuur!

Voordat Maartje vertrok uit Nederland had ze eigenlijk alles wat haar hartje begeerde. Een leuke baan, een goed salaris, een mooi huis, een leuke vriend, reed rond in een mooie auto en was altijd omringd door lieve vrienden. Niets mis mee zou je zeggen…

En toch gaf dit haar te weinig voldoening. Iedere dag was hetzelfde, hard werken om de hypotheek te kunnen betalen en nieuwe spulletjes te kunnen kopen. Maar heel weinig tijd voor jezelf. Dit wilde ze niet langer. Ze had redelijk wat geld opzij kunnen zetten en besloot de stoute schoenen aan te trekken en te gaan reizen. Ze is altijd dol geweest op reizen en heeft alles opgegeven om de wereld te gaan ontdekken!

buitenlands avontuur MEZpiration buitenlands avontuur MEZpiration

Eigenlijk zijn er niet heel veel voorbereidingen aan vooraf gegaan. Ze besloot haar spullen te verkopen of op te slaan, sloot de juiste verzekeringen af en kocht een ticket. Zo makkelijk kan het dus zijn, als je eenmaal het besluit hebt genomen!

En Maartje geniet met volle teugen! Van alle mooie dingen die ze ziet, van de leuke mensen die ze ontmoet, elke dag is anders. Je weet niet wat de dag gaat brengen als je opstaat en dat vindt ze heerlijk! Alles staat open, geen enkele commitment, ze kan precies doen wat zij op dat moment wil. Puur genieten!

buitenlans avontuur MEZpiration  buitenlands avontuur MEZpiration

Ze leeft nu redelijk haar droom, meer te wensen heeft ze niet. Als zij en haar familie maar gezondheid blijven. Ze leeft nu veel meer van dag tot dag. De reis heeft haar kijk op het leven veranderd. Er zijn zoveel belangrijkere dingen, dan waar ze zich in Nederland zorgen om maakte.

Als ze terugkomt naar Nederland heeft ze zich nu al voorgenomen meer tijd door te brengen met vrienden en familie, niet alleen maar werken werken werken.

buitenlands avontuur MEZpiration

Lijkt het je wel wat, gewoon op vakantie gaan en wel zien wanneer je terugkomt? Het kan dus! Maartje zegt hierover:

“Flink sparen voordat je weggaat en dan gewoon een enkele reis kopen en genieten! Zoek werk voordat het écht nodig is, dan werk je omdat je het wil en niet omdat je moet. Je kunt bijvoorbeeld werken in hostels, dan krijg je gratis onderdak en eten en leer je ook weer nieuwe mensen kennen en creëer je snel een nieuwe familie. Er zijn genoeg mogelijkheden, als je er maar voor open staat!”

Maartje is voorlopig nog wel even op vakantie en geniet van ieder moment! Wil je haar volgen? Ze deelt haar verhalen op Wanderlicious!

Durf jij ervoor te gaan, jouw geluk? Met een beetje lef kom je al een heel eind!

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.