Camp Bluff – Gaan voor dingen voordat je er klaar voor bent.

Camp Bluff - Anne Hospers - MEZpiration

Anne is nu 24 en heeft haar meisjes-droom werkelijkheid gemaakt. Al sinds haar 12e weet ze dat ze eigen baas wil worden. Ze is altijd al bezig met haar eigen pad uitstippelen, niet de gebaande paden als je daar niet gelukkig van wordt. Haar vader is ook ondernemer, dus ze denkt dat die behoefte aan vrijheid en je eigen weg kunnen kiezen wel in het bloed zit.

Meisjesdroom

Verschillende ideeën passeren de revue. Een idee dat blijft hangen is het idee voor een tijdschrift dat jongeren helpt hun kracht te zien en te ontdekken waar hun kwaliteiten liggen. In de laatste fase van haar studie krijgt ze de kans dit idee vorm te gaan geven.

“ Omdat ik al zo lang met dit idee rondliep, besloot ik de mogelijkheden nu ook echt te gaan onderzoeken, want ik wil wel zelf graag het goede voorbeeld geven.”

Ze komt er achter dat ze een tijdschrift eigenlijk een te passief middel vindt, dat ze op deze manier niet voldoende kan bereiken om dromen om te zetten in actie.

Tijdens haar studie merkt ze dat ze spreken en presentaties geven ontzettend leuk vindt. Ze besluit van het tijdschrift idee over te stappen naar spreken en workshops geven voor haar eigen bedrijf, Camp Bluff.

Camp Bluff

Camp Bluff staat voor gaan voor dingen voordat je er eigenlijk klaar voor bent. Op en positieve manier in het diepe springen.

Ze maakt van haar kracht, het leuk vinden om voor groepen te staan en mensen verder helpen in hun zoektocht naar wat zij graag zouden willen en waar hun kracht ligt, haar werk. Samen met een jonge auteur, Nina Janssens start ze met het geven van workshops en de referenties zijn enorm goed. Dit geeft echt een kik en ze weet zeker dat ze hier mee verder wil gaan.

Afwisseling

Anne houdt van afwisseling. Naast haar werk voor Camp Bluff is het Anne gelukt om van een grote liefde van haar, fotografie ook haar werk te maken. Ze heeft nu zo’n drie klussen per maand.

En op het moment werkt ze drie dagen in de week als freelancer voor de luchthaven Rotterdam, ook dankzij haar ‘Camp Bluff’ instelling. Ze gaat alleen naar een concert, heel eng en ongemakkelijk, maar dankzij iemand die ze daar ontmoet komt ze uiteindelijk op een netwerk-event terecht waar ze in gesprek raakt met de nieuwe directeur van de luchthaven Rotterdam. Ze vraagt hem waar hij tegenaan loopt als nieuwe directeur. Deze vraag en haar doortastendheid resulteert er uiteindelijk in dat ze op freelance basis aan de slag gaat als coördinator innovatieve samenwerkingen.

“ De stoute schoenen aantrekken, in het diepe springen, hier kunnen echt mooi dingen uit voort komen.”

Ontwikkeling

Dat er nu meer tijd gaat naar de luchthaven dan naar Camp Bluff, is voor Anne een logische stap. Ook haar eigen talenten wil ze blijven ontwikkelen. Op alle vlakken waar ze nog meer kan en wil leren, heeft ze nu de mogelijkheid zichzelf te ontwikkelen binnen het bedrijfsleven.

“ Ik krijg nu kansen die ik niet had gehad als ik alleen voor Camp Bluff was blijven werken. Ik ben bij veel dingen betrokken, eigenlijk krijg ik nu een spoedcursus business. En daarnaast houd ik de ruimte mijn eigen dingen te doen en mijn weken afwisselend te houden.”

Anne is ondernemend, doelbewust en kiest er al van jongs af aan voor zichzelf uit te dagen. Ze heeft al op verschillende plekken gewoond en heeft van haar hobby’s haar werk weten te maken. Zowel van de fotografie, het spreken voor Camp Bluff en van het werken voor de luchthaven krijgt ze enorm veel energie.

“ Nu breekt er weer een nieuwe fase aan. Waar wil ik heen, waar komt mijn focus te liggen. De vorming van wat me drijft, blijft natuurlijk in ontwikkeling.”

Succes

Voor mij gaat er ook weer een wereld open tijdens mijn gesprek met Anne. Iemand die al zo jong heel goed weet wat ze waard is, weet waar ze mensen verder kan helpen en waar haar kracht ligt. Bijzonder vind ik, zonder twijfel gaan voor dat waarvan jij weet dat je er goed in bent.

“ Twee jaar geleden tijdens een netwerk event zei iemand tegen mij ‘ als Camp Bluff’ niet lukt…’, dit was nog nooit in mij op gekomen. Bij wijze van spreken help ik drie mensen om een beter/mooier leven te krijgen, dan is dat toch al succes. In mijn ogen is het niet mogelijk om te falen hierin, je leert overal van en gaandeweg bewust of onbewust inspireer je anderen.”

Succes zit ook in verschil maken op kleiner vlak. Natuurlijk wil ze haar bedrijf verder uitbouwen en wil ze zelfredzaam zijn, maar dit heeft ze nu ook weer op haar manier opgelost.

Ondernemen

Waar Anne zichzelf in tegen is gekomen is dat ze weet dat ze ondernemend is, maar ze weet inmiddels ook dat ze geen ras ondernemer is. De onzekerheid van het niet weten of je de volgende maand je huur kunt betalen, dat werkt niet voor haar. Ze heeft wel een basis nodig.

Toch heeft ze bij de luchthaven echt gekozen voor freelance basis. Anne vindt de onvoorspelbaarheid van haar dagen/weken heel erg fijn. De vrijheid hebben, kiezen waar je zin in hebt. Ze komt nu op heel veel verschillende plekken, dat voedt haar heel erg.

Haar droom?

“ Meer mensen laten stralen doordat ze doen wat bij hun past, dat mensen in hun kracht staan. Dat mensen zichzelf overtreffen. Zorgen dat mensen die niet tevreden zijn met waar ze nu zijn, komen waar ze eigenlijk willen zijn.”

 Anne heeft nu een sprekersagent, omdat ze graag gebruik maakt van de sales-skills van een ander. Nu kan ze zich focussen op waar haar kracht ligt. Ze gelooft erin dat je mensen om je heen moet verzamelen die jou kunnen versterken.

Tips

Anne haar tips voor mensen die voor zichzelf willen beginnen?

‘ Onderzoek wat voor jezelf beginnen voor jou betekent. Je krijgt vrijheid, maar levert ook vrijheden in. De eerste twee jaar moet je echt inleveren. Ga na of je daar tegen kunt.’

Zelfreflectie is heel belangrijk voordat je begint.’

‘ Hoe onderscheid jij je ten opzichte van anderen. Hoe zorg je ervoor dat jij je brood kunt verdienen met hetgeen je wil doen. Weet wie je van dienst wil zijn en hoe je dit naar buiten wil brengen.’

‘ Ondernemerschap is niet voor iedereen. Het is belangrijk je hart te volgen en dingen uit te proberen, maar merk dat het niet jou ding is, heb je het in ieder geval geprobeerd.

‘Als je ergens heel sterk iets voor voelt, ga het uitproberen, zorg ervoor dat je geen spijt krijgt dat je het niet hebt gedaan.’

Reacties