Week van de circulaire economie – Roetz Bikes

Roetz Bikes

Een sociaal en circulair verhaal: Roetz Bikes. Zij geven oude fietsen een nieuw leven en doen dit samen met mensen die hun weg naar de arbeidsmarkt zijn kwijtgeraakt.

Sociaal

Bij Roetz Bikes zorgen ze ervoor dat deze mensen wel hun plek weer vinden. Zij zien kwaliteiten in iedereen en motiveren hun medewerkers een opleiding tot fietstechnicus te volgen, zodat ze later met opleiding op zak de deur uit gaan.

Circulair

En de fietsen die ze maken worden gemaakt van afgedankte fietsen. Wisten jullie dat er in Nederland jaarlijks 1 miljoen fietsen op de afvalberg belanden? Zonde toch?! Vaak zijn veel onderdelen echt nog wel bruikbaar. Onderdelen die nog prima in orde zijn worden gereinigd en krijgen een tweede leven. Ze produceren nu 30% circulair en bespaarde afgelopen jaar 20 ton aan grondstoffen door hergebruik.
De komende jaren willen ze toewerken naar 100% circulair.

Super mooi merk toch? Ik weet wel waar ik mijn volgende fiets ga aanschaffen. Het leuke is dat je op de website jouw fiets ook nog kunt samenstellen. Je krijgt meteen te zien hoe deze eruit komt te zien. Nieuwsgierig naar de fietsen van Roetz Bikes? Check de site!

Reacties