Dutch City Mom: Moeder zijn & ondernemen, een prima match!

Dutch City Mom

Het leven wordt anders als je moeder wordt, dat merk ik aan de mensen om me heen. Wat wil ik, waar word ik écht gelukkig van? Vragen die veel van mijn vriendinnen zichzelf stellen. Dat het niet betekent dat je alleen maar moeder kunt zijn, maar het juist ook een periode is waarin je jezelf kunt ontwikkelen en op zoek kunt gaan naar wat voor jou de ideale combinatie is, laat Daisy zien.

Daisy werd in 2014 moeder van een zoon. Ze ging drie dagen werken, maar al snel merkte ze dat ze het leuk zou vinden om er nog iets ‘naast’ te doen. Bloggen was zeker niet het eerste dat in haar op kwam. Ze heeft een lichte vorm van dyslexie, dus een vanzelfsprekende stap was het niet. En toch waagde ze het erop! Vorig jaar in januari startte ze met haar blog Dutch City Mom.
Het blijkt niet even iets voor ‘naast’ het werk te zijn, want er gaat veel meer tijd in zitten dan verwacht, maar het levert haar enorm veel energie op. Ze kan haar creativiteit er in kwijt, iets dat ze mist in haar baan. Ze geniet voornamelijk van het fotograferen. Alle foto’s op haar blog maakt ze zelf. Ze vindt het heerlijk om haar zoon net op het juiste moment op de foto te krijgen. Ook het werken met kinderen maakt het werken aan haar blog erg leuk. Kinderen zijn altijd heerlijk open en eerlijk.

En het hebben van de blog, het creatief bezig zijn en het moeder zijn, bracht Daisy ineens dichter bij een droom die ze al heel lang heeft. Door het bloggen is ze met veel verschillende ondernemers in contact gekomen en doordat ze kleding zocht voor haar zoon kwam ze erachter wat ze hierin miste. Daisy droomt al jaren van haar eigen kledinglijn, maar wat en hoe precies wist ze niet.

Juist door de keuzes die ze nu heeft gemaakt, gaat die droom werkelijkheid worden! Door de inspiratie die ze op deed, lukte het haar goed op papier te krijgen wat ze wilde en hoe haar kledinglijn er uit moet zien. Het wordt een kinderkledinglijn voor zowel jongens als meiden. De eerste collectie is vanaf juli verkrijgbaar, een collectie voor winter 16/17. Super spannend!

Dutch City Mom DaisyHet moeder worden heeft er bij Daisy voor gezorgd dat haar creativiteit en zin om te ondernemen werd aangewakkerd. Ze is nu in verwachting van haar tweede kindje, dus het ideale moment om nog een onderneming te starten is het zeker niet. Maar ja, wat is dan wel het ideale moment? Moet je wachten tot de kinderen ouder zijn en je eigen dromen in de koelkast zetten? Daisy vindt van niet! Als je maar in de gaten houdt dat de balans goed blijft. Ze brengt zoveel mogelijk tijd door met haar zoontje en werkt in de avonduren en in het weekend als haar man thuis is.

Ze houdt altijd voor ogen wat voor haar het belangrijkst is: Haar gezin, familie & vrienden. Zorg dat je de balans goed houdt, durf prioriteiten te stellen en durf ook te kiezen.

Natuurlijk heeft het ondernemen ook z’n minder leuke kanten. Het is best een harde wereld, maar het is Daisy gelukt de juiste mensen om zich heen te verzamelen. Dit maakt dingen voor haar makkelijker. Een groot struikelblok was bijvoorbeeld het vinden van een goed atelier in Nederland, maar dankzij de mensen om haar heen, worden ook dit soort hordes genomen.

Daisy doet de dingen op een manier die bij haar passen, waardoor ze het beste uit zichzelf kan halen.

Er zitten een paar goede tips verborgen in het verhaal van Daisy, waar jij als lezer ook zeker wat aan kunt hebben! Daisy laat zien dat er altijd een moment is om iets wél te doen, ongeacht je situatie. Durf te kiezen en bepaal voor jezelf wat voor jou belangrijk is. Vraag om hulp, een tip die ik zelf ook vaker in de praktijk moet brengen, je kunt niet alles alleen en anderen helpen je weer een stap verder. En Daisy is gewoon gaan bloggen, ook al gaat het schrijven voor haar niet vanzelfsprekend . Als je je ergens 100% voor inzet en zorgt dat je het op een manier doet die bij jou past, kun je zelfs dingen doen die niet in je natuur zitten.

Dus ben je net moeder geworden? Staat je leven op zijn kop? Heb je veel ideeën en begint er bij jou ook ineens van alles te borrelen? Ga er gewoon voor!

Nieuwsgierig naar Daisy haar blog? www.dutchcitymom.nl (Naam van het blog is veranderd in 2019, naar Me And The Boys)

 

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.