Duurzaam schoenen kopen doe je met tweedehands platform Meuq

Meuq tweedehands schoenen

De duurzaamste manier om te kopen is door tweedehands te kopen. Zo verspil je geen waar én zijn er geen nieuwe spullen nodig. Spullen een nieuw leven inblazen is dus een echte win-win. Dat vond Froukje Kamsma ook, en met dit idee richtte ze Meuq, een duurzame marktplaats voor schoenen, op.

Meuq is ontstaan als reactie op onze enorme consumptiemaatschappij, waar kleding en schoenen vaak slechts één seizoen meegaan. Veel mensen vinden tweedehands verkoop veel gedoe, maar Froukje maakt het de mensen makkelijk: geef een seintje dat je je schoenen wilt verkopen en zij regelt de rest. Stuur je schoenen kosteloos op of laat ze ophalen, Froukje zorgt voor fotografie, beschrijving, verkoop en verzending. Uiteindelijk krijg je 50 tot 70% op je rekening gestort.

Hoewel je niet nieuw koopt, zorgt Froukje ervoor dat alle schoenen er tip top uitzien. Ze worden grondig gecontroleerd en waar nodig zelfs gerepareerd. En de schoenen die niet meer voldoen aan verkoopeisen worden geschonken aan het goede doel Zending over Grenzen.

Voor de consument is tweedehands schoenen kopen via Meuq ook makkelijk gemaakt: geen memberships, je koopt gewoon via het makkelijke shop-click-buy concept. Zo wordt duurzaam kopen makkelijk en Froukje draagt haar steentje bij met deze milieubewuste onderneming. Ze vindt dat we onze kleding en schoenen best een tijd langer kunnen dragen, en dat kan ook door ze iemand anders een nieuw leven in te laten blazen. Wij zijn fan!

Foto credits: Meuq.nl

Nieuwsgierig naar andere duurzame merken? We verzamelden er al heel wat, scrol maar eens hier doorheen.

Reacties