Duurzame & biologisch katoen – sokken van Qnoop

Qnoop - sustainable fashion

Duurzame sokken

Wist je dat we iedere maand wel een sok kwijtraken? Iets wat iedereen wel herkent, denk ik. Qnoop bedacht de oplossing. Je sokken altijd in paren in de la, dankzij een knoopje op de sok. Soms kan innovatie super simpel zijn, maar wel heel erg effectief.

Qnoop bedacht deze oplossing niet alleen om ons van het ‘1 sokken-‘probleem’ af te helpen, maar ook om hun steentje bij te dragen aan een duurzamere wereld, want het scheelt toch een hoop verspilling, als je bedenkt dus dat wij met z’n allen iedere maand gemiddeld één sok kwijt zijn, verslijten we heel wat paren per jaar.

Biologisch katoen

Daarnaast worden de sokken geproduceerd van biologisch katoen (GOTS-gecertificeerd) en worden ze na productie gestoomd en geperst om ervoor te zorgen dat ze zo lang mogelijk mooi blijven. Wie wil dat nou niet toch, geperste sokken :-).

Qnoop heeft het eco-friendly produceren volledig doorgevoerd, want alle andere materialen, denk aan de knopen en bijvoorbeeld de merklabels, worden gemaakt van biologisch afbreekbare materialen. En ze gooien er nog een schepje bovenop: Om de uitstoot van het vervoer van de sokken van fabriek naar het magazijn te compenseren, planten ze bomen.

Dus lekker duurzaam, innovatief en extra gemak voor de klant. Nieuwsgierig naar de sokken van Qnoop? Check de site.

Reacties