Van passie naar werk: Kusala Gifts – ambachtelijke zeep

Kusala Gifts - MEZpiration

Je hoort het veel: “Ik wil graag van mijn passie mijn werk maken.” Op zich logisch, maar zeker niet vanzelfsprekend of makkelijk. Maar als het dan lukt, dan geeft dat extra veel voldoening, zo ondervond Karin, die Kusala Gifts begon.

Haar passie voor zeep maken ontstaat thuis. Tussen haar moestuin-planten groeit de Goudsbloem, een prachtige vrolijke bloem waar ze direct fan van is. Ze begint met het drogen van de bloemen. Op internet ontdekt ze dat de Goudsbloem veel wordt gebruikt in huidverzorgingsproducten dankzij de helende en verzachtende eigenschappen van de bloem.

Voor ze het weet is ze in haar eigen keukentje aan het experimenteren met het maken van haar eigen zeep. Zeep van natuurlijke producten met gebruik van etherische oliën.
Veel zeepmakers delen graag hun kennis, dus in korte tijd leert Karin veel over het maken van zeep. De eerste zeep komt bij familie en vrienden terecht en die zijn super enthousiast. Dit werkt aanstekelijk en ze besluit ervoor te gaan: Professioneel zeep maken.

Dit is makkelijker gezegd dan gedaan, want hier zijn strenge eisen aan verbonden. Dus van je passie je werk maken klinkt heel leuk, maar het betekent heel veel uitzoekwerk, onderzoek en experimenteren. Het betekent ook het zoeken van een ruimte om de zeep te produceren, want zeep voor de verkoop moet in een ruimte worden gemaakt die enkel daarvoor is ingericht.

Na een aantal maanden van extra onderzoek naar de precieze eisen en experimenteren met verschillende samenstellingen heeft Karin de beste versies van haar recepten vast kunnen leggen. De veiligheidscertificaten zijn aangevraagd en de producten zijn goed gekeurd. Hoogste tijd voor het huren van een ruimte om aan de slag te gaan met Kusala Gifts!

Inmiddels heeft Kusala Gifts al verschillende verkooppunten en is de zeep te koop via de website. Kusala staat voor goede karma. Iets wat Karin graag wil bereiken met Kusala Gifts: Mooie producten maken en bijdragen aan de verandering waarop we producten consumeren en produceren.

Van passie naar werk gaat niet vanzelf, kan heel wat uitzoekwerk, verdieping en experimenteren betekenen, maar de aanhouder wint altijd!

Nieuwsgierig naar de zeep van Kusala Gifts? Check de online shop!

Reacties

Een reactie op “Van passie naar werk: Kusala Gifts – ambachtelijke zeep

  1. Pingback: Met deze natuurlijke zeep wordt onze wereld een beetje schoner - MEZpiration

Reacties zijn gesloten.