Een nieuwe variant op het bananenbrood. Ik maakte het dus al eens eerder, maar deze variant is toch weer net anders, dus leuk om met jullie te delen!
Je kunt uiteraard weer een beetje spelen met de ingrediënten. Ben je dol op een bepaald soort noten gebruik die dan, of voeg die extra toe. En ook dit brood is weer goed in te vriezen. Dus na het bakken af laten koelen, in plakken snijden en dan kan het gewoon worden ingevroren. Heb je er langer plezier van!
Nodig?
3,5 banaan
3 eieren
3 el. notenpasta
30 gr. amandelen
hand walnoten
30 gr. rijstmeel (kun je ook vervanger door amandelmeel)
45 gr. kokosmeel
2 tl. kaneel
2 tl. bakpoeder
3 el. kokosrasp
1 el. lijnzaad
1 el. zonnepitten
snuf zout
Kokosrasp & geschaafde amandelen voor over de bovenkant.
Optioneel: Houd je van wat zoeter, wat ik me kan voorstellen, want ik gebruik alleen het zoet van de banaan. Voeg bijvoorbeeld een theelepel stevia toe of 25 gram kokosbloesemsuiker. Je kunt het brood ook zoeter maken door dadels toe te voegen, die doe je dan in de blender erbij.
Aan de slag
Verwarm de oven alvast voor op 175 graden en vet een cakeblik in met een beetje kokosolie en bedek het vervolgens met een stuk bakpapier.
Doe de bananen en eieren (plus optioneel dadels) in de blender en laat de blender even draaien. Als de bananen zo goed als fijn zijn, kun je de notenpasta toevoegen en meng je alles nog even kort door elkaar.
Laat de noten en de kokosrasp even beetje roosteren in een pannetje, dat geeft ze net wat meer smaak. Doe alle droge ingrediënten nu bij elkaar in een kom en roer even goed door. Doe ook de noten en de kokosrasp erbij als deze weer een beetje zijn afgekoeld. Wil je wat extra suiker toevoegen, doe dit er dan ook bij in de kom.
Voeg daarna het bananenmengsel toe en roer alle ingrediënten rustig door elkaar. Zeker weten of het zoet genoeg is voor jou? Gewoon even klein beetje proeven :-).
Giet het beslag nu voorzichtig in het cakeblik en strooi wat geschaafde amandelen en kokosrasp over de bovenkant.
Ze het noten- bananenbrood in de oven en bak ongeveer 45 minuten. Doe weer even de satéprikker test voordat je het brood uit de oven haalt om zeker te weten dat het gaar is. Als het brood gaar is, laat je het rustig afkoelen op een rekje.
Geniet ervan! Laat je me weten wat je ervan vond? Een fotootje van jouw versie vind ik natuurlijk ook heel leuk :-).