Happy Sweets: Speltontbijtkoek

speltontbijtkoek happy sweets

Iets wat ik vroeger vaak at was een plakje ontbijtkoek tussendoor, maar inmiddels lees ik al een jaar of 10 de etiketten van verpakkingen omdat ik bepaalde dingen niet mag en is de ontbijtkoek uit de winkel toch echt afgevallen..

Dingen zelf maken, is altijd net wat gezonder, dus tijd voor mijn versie van de ontbijtkoek. Een makkelijk te maken en super lekker tussendoortje, deze speltontbijtkoek. Na het afkoelen gewoon in plakken snijden en invriezen, kun je op ieder gewenst moment een plakje laten ontdooien.

Alvast een tipje vooraf. Ik heb naast de koekkruiden nog wat extra kruiden toegevoegd. Kijk eens wat er allemaal in koekkruiden zit. Wellicht is er iets dat jij super lekker vindt, dat je graag wat meer zou willen laten terug komen. Koop het dan los, dan kun je in jouw ontbijtkoek nog wat extra toevoegen en zo maak je een ontbijtkoek die jij het lekkerst vindt!

Nodig?

400 gram speltmeel (volkoren)

4 tl. koekkruiden

1 tl. kaneel (hier ben ik dus dol op)

1 tl. nootmuskaat

4 tl. bakpoeder

350 ml. amandelmelk

75 gram kokosbloesemsuiker

5 el. honing

handje blanke amandelen

Aan de slag!

Verwarm de over alvast voor op 175 graden. Vet een cakeblik goed in met een beetje kokosolie (boter/olie ook goed natuurlijk).

Meng alle ingrediënten met elkaar in kom. Ik vind het altijd het makkelijkst om te beginnen met de droge ingrediënten en dan de natte ingrediënten alvast mengen in een andere kom en dit daarna bij elkaar te gooien.

Giet het beslag in het cakeblik. Hak de amandelen grof en strooi ze over het beslag. De ontbijtkoek kan nu de oven in. Even geduld, het duurt ongeveer 50 minuten voordat de ontbijtkoek klaar is.

Zeker weten of de ontbijtkoek gaar is, test dit gewoon even met een satéprikker, blijft deze schoon, dan is de koek klaar.
Haal de ontbijtkoek uit de cakevorm en laat even afkoelen. De buitenkanten zijn natuurlijk harder dan wanneer je een ontbijtkoek in de winkel koopt, want daar wordt de buitenkant afgesneden, maar ik vind het er niet minder lekker op. Beetje boter erop en smullen maar van deze speltontbijtkoek : )

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.