Ondernemen kan op heel veel manieren. Steeds meer ondernemers komen met bedrijfsideeën die niet alleen hen wat opleveren, maar ook goed zijn voor mens/dier/milieu. De betekeniseconomie neemt steeds meer ruimte in. Een mooie ontwikkeling. Waar je, als je daar op een authentieke manier gebruik van maakt, enorm van kunt profiteren.
Een mooie ontwikkeling van de laatste tijd: steeds meer mogelijkheden om kleding te huren. Zeker voor de feestdagen en alle Kerst- en Oud&Nieuw borrels een uitkomst. Want super zonde toch als zo’n jurkje na een keer dragen in de kast verdwijnt.
Hieronder een drietal voorbeelden van kleding huren, door ondernemers met een intrinsieke motivatie. Liefde voor kleding en de behoefte op een duurzame manier te ondernemen.
Spinning Closet
Ineens in die super chique jurk op dat feest verschijnen. We dromen er allemaal wel eens van. Maar een paar honderd tot nog veel meer uitgeven voor een jurk die maximaal 2 keer per jaar aanhebt, super zonde.
Ceyla en Lilia maken chique bereikbaar. Ze omschrijven het als een win-win, want je draagt wanneer je huurt zo 5 a 6 jurken voor de prijs van 1 en je helpt met het verduurzamen van mode industrie. Want zo vertellen zij op hun site, dat we maar 30% van onze garderobe daadwerkelijk dragen.
Een mooie manier om te laten zien dat het anders kan & vrouwen de kans geven in poepdure jurken te lopen, maar dan op een betaalbare en duurzame manier. Komend weekend kun je nog terecht bij de pop-up in de Bijenkorf in Amsterdam of Rotterdam. Lukt het dit weekend niet? Je kunt bij de Spinning Closet ook terecht voor een pas afspraak en advies bij hen in Amsterdam. Check Spinning Closet voor meer informatie.
Dressoir
Dressoir is opgericht door Maxime. Dressoir is het gevolg van haar visie: ‘ wees de verandering die je in de wereld wilt zien.’ Maxime heeft een achtergrond in het verduurzamen van de traditionele sector en vond de verandering hierin erg langzaam gaan. Met Dressoir zorgt ze ervoor dat die mooie, duurdere outfits, die anders niet gekocht worden, of 1 keer worden gedragen en vervolgens in de kast verdwijnen, gedragen en gezien worden.
Maxime wil iedere vrouw, onafhankelijk van waar ze woont en wat haar budget is, de mogelijkheid geven zelfverzekerd de deur uit te stappen. Nieuwsgierig naar wat je kunt huren bij Dressoir of nog op zoek naar dé outfit voor de komende borrels? Check haar website.
Litchy
Litchy is opgericht door Lizzy Perridons. Ook zij wil met haar concept designer jurkjes betaalbaar maken en voorkomen dat we een mooie jurk aanschaffen, die na een keer dragen in de kast verdwijnt. Lizzy is influencer en merkte dat het blijkbaar not done is op twee keer in dezelfde jurk op een feestje te verschijnen. Zonde van de jurk en niet goed voor het milieu. Je kunt al vanaf €55,- een jurkje huren.
Nieuwsgierig en op zoek naar een geschikte outfit voor alle feestjes en borrels die de komende tijd gepland staan? Je kunt terecht bij Litchy, Kerstraat 131 in Amsterdam.
Alle drie mooie initiatieven, ontstaan vanuit een authentieke en intrinsieke motivatie. Liefde voor mode, maar ook de noodzaak voelen te laten zien dat het anders kan. Dat is wat ondernemen met impact voor mij moet zijn.
Inmiddels staan er heel wat mooie interviews op MEZpiration met ondernemers die laten zien dat het anders kan. Je leest ze hier.