Matt biedt een alternatief – dutch design

matt - dutch design

Kun je niet vinden wat je zoekt? Tja, je kunt het natuurlijk ook gewoon zelf op de markt gaan brengen. Zo ontstonden de matrassen van Matt. Nederlands slapen 🙂

Ben jij het vorig jaar tegen gekomen in de media, de hangover bar? Deze publiciteitsstunt van Matt ging viral. Ik heb er toen ook al kort even aandacht aan besteed.

Want hoe gaaf is het als je op deze manier jouw merk onder de aandacht weet te brengen. De oprichter van Matt was de overdreven dure matrassen zat en wilde graag met een goed alternatief komen, op een markt die redelijk verzadigd lijkt, maar zeker vernieuwing kan gebruiken.

Hij gaat grondig te werk. Anderhalf jaar lang wordt er onderzoek gedaan. Een heleboel matrassen getest, door een heleboel proefpersonen. Uiteindelijk hebben ze volgens hen het ideale matras gevonden.

Bij Matt wordt er bewust ondernomen. De matrassen worden ontwikkelt en gemaakt in Nederland, met een beetje hulp van onze buurlanden, België en Duitsland. Ze houden de productie in ieder geval zo dicht mogelijk bij huis. En daarnaast is het matras volledig recyclebaar. Het hele matras kan gebruikt worden om weer andere dingen van te maken, zoals judo matten.

Waarom ik dit deel? Omdat ik het lef vind; niet klagen dat je iets niet kan vinden, of het bestaande aanbod niet afdoende vindt, maar er gewoon zelf wat aan doen en komen met een alternatief.

Waar zou jij wel een alternatief voor willen zien? Wat houdt je tegen om dit zelf te ontwikkelen en in de markt te zetten? Er zijn altijd mitsen en maren, maar dankzij de gesprekken met ondernemers weet ik dat het kan, ook al kost het moeite, tijd en energie, het kan, echt!

Nieuwsgierig naar Matt? Kijk even op de site.

Foto credits: Matt

 

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.