RUIK – Draag een wereld zonder waste

RUIK - duurzame parfum

RUIK, een te gek parfumlabel van Boye & Noëlle, broer en zus. Parfum en verpakking van producten en materialen die eerder werden weggegooid. Heerlijk ruiken zonder waste.

Door hun gedeelde passie voor geuren zijn ze zelf parfums gaan maken, tot ze ontdekte hoeveel chemische en synthetische geurstoffen er in parfums zitten. Zijn willen met RUIK laten zien dat het anders kan.

Ze zijn op zoek gegaan naar een manier om duurzame parfums te maken en kwamen uit bij producten die worden weggegooid, maar heerlijk ruiken en waar je dus een heerlijke geur uit kunt halen, zoals sinaasappelschillen en kerstbomen.

Geuren

Per jaar wordt er 20.000.000 ton sinaasappelschil weggooit. Zonde toch? En die mooie Kerstboom die altijd op De Dam in Amsterdam staat, gaat normaal gesproken de versnipperaar in. Niet langer! De eerste geuren van RUIK, VERSCHIL en DEN.

En niet alleen de parfums worden op een duurzame manier gemaakt, ook de verpakkingen. Die worden gemaakt van landbouwafval en restafval. En de pakketjes passen door de brievenbus.

DEN is al verkrijgbaar, VERSCHIL wordt verwacht in maart 2018, maar je kunt je bestelling al plaatsen. Nieuwsgierig naar DEN parfum? Je bestelt al voor 7 euro een sample. En nog een leuke weetje: De doppen van DEN zijn gemaakt van de stam van de Kerstboom, leuk toch?!

Nieuwsgierig naar RUIK? Check even hun website.

Reacties