Table Sage: het platform voor restaurants die niet de beste, maar béter willen zijn

Table Sage

Na een aantal slechte ervaringen in hoog aangeschreven restaurants, dook Serena Weaver in de wereld van de restaurantbeoordelingen. Wat veroorzaakt de mismatch tussen beoordelingen en de echte ervaring? En hoe kunnen we zorgen dat de beoordelingen beter kloppen? Serena ontdekte een oplossing om het systeem te verbeteren. Op haar platform Table Sage worden restaurants niet alleen op de keuken of populariteit beoordeeld, maar op wat het restaurant betékent voor onze wereld.

Restaurantsector al jaren hetzelfde

De manier waarop we eetgelegenheden beoordelen is niet veel veranderd de afgelopen decennia, en zelfs de afgelopen eeuw. De wereldwijde restaurant- en ratingbranche focust zich al jaren op het overtroeven van de presentatie, smaak en technische vaardigheid van gerechten.

“De restaurantwereld werkt nog steeds met internationale richtlijnen die goed werken voor het Westen, mannelijke chef-koks en koken in Franse stijl. En wat denk je van belangrijke onderwerpen als het milieu en honger? Restaurants mogen niet langer hun ogen sluiten voor deze problematiek.”

Een breder perspectief op dineren

In 2019 startte Serena Table Sage om iets te kunnen betekenen in de restaurantbranche. Op Table Sage wordt niet alleen het eten gerecenseerd, er wordt ook beoordeeld of het restaurant en zijn keuzes goed zijn voor onze wereld.

“Naast de kwaliteit van de keuken, hechten we bij Table Sage belang aan de waarden: ervaring, verhaal, duurzaamheid en diversiteit. We proberen liefhebbers van lekker eten te helpen met echt goed eten. Ook willen we restauranteigenaren, chef-koks, personeel en leveranciers inspireren om béter te zijn in plaats van alleen de beste. En last but not least, streven we ernaar om de deelnemers aan deze multi-triljoen dollar industrie een doel te geven: hongersnood verslaan.”

Serena Weaver Table Sage

Ontstaan van Table Sage

Table Sage is ontstaan uit Serena’s jarenlange passie voor duurzaamheid, goed eten en uitgebreid dineren. Sinds de oorspronkelijke lancering in 2019 is het Table Sage-team uitgegroeid tot circa twaalf medewerkers in functies zoals webontwikkeling, ontwerp, contentcreatie, pers en boekhouding. Het platform is gevestigd in Amsterdam.

Serena is een hele tijd in loondienst geweest voordat ze met Table Sage startte, maar ontdekte al snel dat het ondernemerschap goed bij haar past.

“Snel nadat ik afstudeerde startte ik mijn eerste bedrijf samen met een partner, naast mijn baan als consultant. In de jaren daarna heb ik altijd gewerkt voor duurzame bedrijven of als duurzaamheidsfunctionaris voor bedrijven die willen verduurzamen. Na een aantal jaar gewerkt te hebben voor corporate organisaties, merkte ik dat ik terug wilde naar een leven als ondernemer. Zo is Table Sage ontstaan.”

Zo werkt Table Sage

In de selecties van Table Sage vind je alleen restaurants die aanbevolen zijn omdat ze anders dan anders zijn. Het zijn unieke restaurants met een goed verhaal of een duidelijke rode draad in hun recepten. Restaurants op duurzame locaties met pure, lokale of plantaardige ingrediënten. Of inclusieve restaurants die voor ieder wat wils serveren, welke dieetwensen of allergieën je ook hebt.

Table Sage is kleinschalig, op het platform vind je maximaal 100 restaurantbeoordelingen per stad. De beoordelingen worden geschreven door transparante experts en eters die zichzelf aanmelden. Hun aantekeningen worden geanalyseerd door Table Sage en ter overweging naar het restaurant gestuurd. Tot slot gaat er voor elke review 1 dollar naar een goed doel tegen hongersnood.

Table Sage website

Do’s voor ondernemers

  • Kies één groot doel uit waar je tegen het einde van het jaar vooruitgang mee kunt boeken, en analyseer maandelijks en wekelijks wat er moet gebeuren om dat doel te bereiken. Soms is het niet het juiste moment. Maar als dat zo is, is er geen tijd te verliezen.”
  • “Door de jaren heen heb ik geleerd dat elke succesvolle ondernemer zijn/haar eigen stijl heeft. Ontdek je eigen sterke punten en gebruik ze. Er is niet één manier om een ​​bedrijf te starten, te laten groeien en in stand te houden. In mijn manier van ondernemen staan kritisch denken en organiseren centraal. Ik besteed veel tijd aan mediteren en het leggen van mentale verbanden tussen dingen die in de wereld gebeuren. Ik ben ook extreem georganiseerd. Aan elk doel verbind ik een einddatum en taken, zodat dingen ook echt worden gedaan.”

De stappen als je een online platform start

We vroegen Serena naar de stappen die zij genomen heeft om van een goed idee naar een online platform zoals Table Sage te komen. Doe er je voordeel mee!

  • Begin altijd met uitgebreid analyseren van het probleem dat je ziet; waarom bestaat het probleem?
  • Onderzoek je ‘concurrenten’ om erachter te komen waar jouw oplossing waarde kan toevoegen.
  • Praat met vrienden en familie over je idee en vraag naar hun feedback op jouw oplossing.
  • Betrek experts als je aan de slag gaat, bijvoorbeeld voor je website of branding. Het is heel belangrijk om een duidelijke boodschap te hebben – of het nu gaat om branding, visuals, geschreven taal, sociale media, enzovoort.
  • Als je nieuw bent in het bedrijfsleven, ga dan op zoek naar een programma of coach die je op weg helpt. Zo begon ik met Business Model Challenge van de Impact Hub.
  • Doe regelmatig een check-in bij je doelgroep over het nut van je oplossing en de duidelijkheid van je boodschap om te zorgen dat je op de goede weg blijft.
  • Het belangrijkste is dat je heel sterk in jezelf en je werk blijft geloven.
  • Maak concrete plannen & doelen en wees flexibel!

Reacties