Vacht van Vilt – lekker warm, lekker duurzaam

Vacht van vilt - sustainable

Een mooi duurzaam label, dat ik graag even bij jullie onder de aandacht breng, Vacht van Vilt. Een te gek merk dat wol gebruikt zoals het gebruikt moet worden.

Handgemaakte plaids en leer-vrije tapijten gemaakt in Nederland. Alle plaids worden met de hand gebreid van ongesponnen wol. Er wordt niet gewerkt met wol van schapen die speciaal voor de wol worden gehouden, maar enkel met wol van schapen die voor de natuurlijk begrazing zorgen. De plaids krijgen een vilt behandeling, wat er voor zorgt dat ze lang mooi blijven.

Wol is steeds meer een restproduct. Vacht van Vilt laat zien dat je prachtige dingen kunt maken van ‘restproducten’. Ieder jaar worden schapen geschoren. Zij kopen hun deze vacht in bij biologische boeren. Van deze wol maken zij de leer-vrije tapijten. De kleden worden gemaakt van scheerwol, dit betekent 1 kleed per schaap. Dit maakt dus ieder kleed uniek. Mooi toch, dat jij een tapijt thuis hebt liggen van een schaap dat nog heerlijk ergens aan het rondrennen is?!

Alle producten van Vacht van Vilt worden met de hand gemaakt, dus hier zit een hoop tijd en liefde in.

Weer een ondernemer die laat zien dat mooie dingen maken op een goede manier kan. En het zijn echt prachtige producten, check de site.

 

Foto credits: Vacht van Vilt

 

Reacties