Winterinspiratie (fashion): Wintervacht & BreiZuss

winterinspiratie

Met dit weer heeft iedereen wel behoefte aan wat warmte. Daarom deze winterinspiratie, want met deze twee leuke Nederlandse warme fashion labels aan warmte geen gebrek :-).

Wintervacht

Een te gek label, per toeval ontstaan. Wintervacht is opgezet door Manon en Yoni in 2013. Twee ontwerpster die elkaar ontmoeten op de design school. Manon woont op dat moment in een huis zonder verwarming en probeert zichzelf daarom warm te houden onder verschillende lagen wollen dekens. Dan ontstaat het idee om van zo’n deken een jas te maken, toch leuker dan de hele dag met een deken om je heen geslagen door het huis te lopen. Yoni maakt het patroon en zo wordt Wintervacht geboren.

Inmiddels een super leuk winterassortiment met lekker warme jassen, wanten en haarbanden, allemaal gemaakt van oude wollen dekens of gordijnen. Mooi toch dat gebruikte spullen weer een tweede leven krijgen?! Dus kun je wel wat warmte gebruiken? Kijk even op de site van Wintervacht.

BreiZuss

Eigenlijk verklapt de naam het al, BreiZuss is het breilabel van de zussen Marja en Jolanda. Alles wordt door hen ontworpen en met de hand gebreid, slow- knitwear noemen ze het zelf. Zorgvuldig uitgekozen wol waarmee ze lekkere warme vestsen, jurken, sjaals en omslagdoeken maken. Ieder item is uniek.

Ben je nieuwsgierig geworden naar de breisels van BreiZuss? Neem even een kijkje op hun site voor de nodige winterinspiratie!

Wat zijn jouw favoriete fashionlabels die passen bij deze winterinspiratie? Laat het ons weten!

 

Foto credits: Wintervacht & BreiZuss

 

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.