Zonnebril van Nederlandse bodem!

zonnebrillen dutch design

De eerste lekkere zonnige dagen hebben we al achter de rug en daar gaan er nog veel meer van komen! Hoogste tijd om de zonnebril tevoorschijn te halen! Als je er op gaat letten, kom je erachter dat we in Nederland zoveel dingen zelf maken. Dus heb je een nieuwe zonnebril nodig? Waarom niet kiezen voor een Nederlands ontwerp? We hebben vier Nederlandse zonnebrillen-merken voor je op een rijtje gezet! En niet eens expres, maar al lezende kwam ik erachter dat we met 4 bewuste ondernemers te maken hebben.

Gobi

Gobi is een duurzaam zonnebrillen merk uit Amsterdam met toffe designs én een mooi verhaal. Het streven van ondernemers Koen en Wilmar is een zo duurzaam mogelijke zonnebril. Dat zie je terug in de materialen van de bril, maar bijvoorbeeld ook in het hoesje waar de bril in zit. Dat is gemaakt van gerecycled papier.

De ondernemers hebben zich laten inspireren door de Gobi woestijn met zijn contrast in landschap, kleur en temperatuurverschillen. Dit contrast is doorvertaald naar de zonnebrillen door een combinatie van hout en andere materialen te gebruiken. Daarnaast komen de kenmerken van natuurlijke en aardse elementen terug in de verschillende kleuren van de collectie. Stoere zonnebrillen dus!

Ace & Tate

Bekend van de gewone bril, maar ook van de zonnebril. Ace & Tate wil ervoor zorgen dat je door hun scherpe prijzen niet meer afhankelijk bent van één bril, maar je jouw collectie kunt uitbreiden.

Ook voor de zonnebrillen zijn er tal van opties. Je kunt via de site heel gemakkelijk het type zonnebril uitzoeken waarvan jij denkt dat dit het best bij je past. Weet je niet zeker wat het nou moet worden deze lente/zomer? Bestel een aantal zonnebrillen, pas op je gemak thuis, kies de zonnebril die bij je pas en stuur de rest van de zonnebrillen kosteloos retour.

De zonnebrillen worden met de hand gemaakt in Italië en nog mooier, ze worden gemaakt van 100% biologisch afbreekbaar acetaat. En wil je graag een zonnebril op sterkte? Ook daarvoor kun je bij Ace & Tate terecht.

Dick Moby

Dick Moby maakt ook zonnebrillen van biologisch afbreekbaar acetaat en daarnaast hergebruiken ze oud industrieel plastic.
Dick Moby wil graag bijdragen aan een schonere wereld. Ze produceren hun zonnebrillen zonder nieuw afval te creëren. Ze omschrijven het zelf als: “Jouw de zonnige kant van plastic laten zien!”

Hergebruik/verantwoord ondernemen is allang niet stoffig meer, dit bewijst ook Dick Moby. De zonnebrillen van Dick Moby zijn helemaal on trend en in veel verschillende modellen en kleuren te verkrijgen.

Wooden Made

Wooden Made zorgt voor een twist door de keuze van het materiaal dat ze gebruiken, zoals de naam van het merk al doet vermoeden : ). Ze maken handgemaakte houten zonnebrillen, stuk voor stuk uniek, doordat geen enkel stukje hout hetzelfde is. Al het hout dat ze gebruiken is duurzaam, FSC gecertificeerd. De zonnebril wordt gemaakt met respect voor de natuur.

Het is weer eens wat anders, een houten bril. Lichtgewicht door de keuze van de houtsoorten en wel een leuk idee dat dus niemand met dezelfde zonnebril kan rondlopen als die van jou. Het logo wordt in het montuur gegraveerd.

Zo leuk, dat we zo’n creatief landje zijn! En steeds meer ondernemers zijn zich ervan bewust dat je terwijl je onderneemt ook iets terug kunt doen, voor de natuur of voor de mens. Goede ontwikkeling!

Voor welke zonnebril ga jij? Ik ben benieuwd! Geniet van de zon!

 

Foto credits: Ace & Tate, Dick Moby & Wooden Made!

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.