Een abonnement op de verse en lokale kruiden van Hrbs

HRBS-kruiden-abonnement

Hrbs is een service model voor verse kruiden, gewassen en kiemgroenten. Met een abonnement ontvang je lokaal geproduceerde kruiden, je eigen ‘levende keuken’ die klaar is om direct geoogst te worden. Het doel van de 3 ondernemers achter Hrbs is het leefbaarder maken van steden, door groene oplossingen te introduceren die de groeiende hoeveelheid stedelijke mensen kan voeden.

Zeg nou zelf: als je dit ziet, krijg je toch meteen zin om verse kruiden te plukken?

De founders van Hrbs

Hrbs-foundersDe drie founders achter Hrbs zijn Philip van Traa, Nina Sickenga en Tessa Duste. Sinds 2014 maken de founders de wereld groener met hun groene architectuurbedrijf MOSS en sinds 2017 is Hrbs gegroeid naar een bedrijf met grote klanten zoals Circl (ABN AMRO), The Greenhouse (Albron), Google HQ en Michelin-ster restaurant, Pure C.

Met Hrbs willen de drie ondernemers een blauwdruk ontwikkelen die lokale voedselproductie overal mogelijk kan maken. Dat is belangrijk omdat in 2030 2 van de 3 mensen in een stedelijke omgeving wonen. Om al die mensen straks te kunnen blijven voeden moeten we nadenken over een wereldwijde oplossing.

Ook wil Hrbs het thema ‘food miles’ wereldwijd op de agenda zetten. Door de verschillende centraal gelegen kwekers van Hrbs is het mogelijk om hun klanten lokaal eten te bieden en daarmee de foodmiles te reduceren.

Lokaal & circulair

Hrbs staat voor circulariteit, no waste, en lokaal geproduceerde verse kruiden. Als je een abonnement hebt, ontvang je wekelijks of maandelijks een nieuwe, verse portie kruiden. Je kiest de soort die je wil ontvangen: kruiden, kiemgroenten of eetbare bloemen. Ook kun je jouw mix van kruiden samenstellen, liever de ‘chocolade munt’ voor een lekkere cocktail of ga je toch voor tijm of oregano?

Tot slot bepaal je welk kruidenmeubel je wil ontvangen, de meubels bieden ruimte voor 1-12 trays met kruiden. Het zijn mooie meubels die je (restaurant)interieur absoluut opfleuren, en een handige bonus: je hoeft de kruiden geen water te geven. Want de meubels beschikken over een geïntegreerd water basin en soms zelfs over een groeilicht.

 

Reacties