Soms kan ik mezelf best een beetje verrassen : ) Ik kwam van de week thuis, geen idee wat ik moest eten. Ik besloot een quiche te maken met ingrediënten die ik nog in huis had.
Meestal mislukken dit soort experimenten bij mij, omdat ik dan op de een of andere manier net de verkeerde dingen combineer, maar deze keer vond ik het zelf erg geslaagd. Dus deel het receptje van deze spinazie & courgette quiche graag met jullie!
Nodig? (2 pers.)
2 velletjes spelt bladerdeeg (Marqt)
100 gram spinazie
1/3 courgette
2 stengels bleekselderij
handje amandelen
tl tijm
tl iltaliaanse kruiden
2 tl gesneden bladpeterselie
2 kleine sjalotjes
1 teentje knoflook
75 gram feta
2 eieren
scheut amandelmelk
Peper & zout
Aan de slag!
Haal het bladerdeeg uit de vriezer en laat het ontdooien. Verwarm de oven voor op 180 graden en doe hier de amandelen alvast even in als ongebrande amandelen gebruikt.
Snijd de knoflook en de sjalotjes in kleine stukjes en fruit ze licht aan. Snijd de selderij in dunne reepjes en de courgette in blokjes en doe ze bij de knoflook en de sjalotjes, gebruik wat peper en zout naar eigen behoefte. Doe de gedroogde kruiden erbij en laat die ook even meebakken.
Voeg dan de peterselie en de spinazie toe en wacht tot de spinazie is geslonken.
Pak in de tussentijd een kleine ovenschaal waar je het bladerdeeg in doet, druk het beetje uit in de vorm van de schaal. Pak een kom waar je de eitjes in los klopt en doe hier een scheutje amandelmelk bij.
Haal de amandelen uit de oven en hak ze in stukjes. Pak de pan van het vuur en giet eventueel vrijgekomen vocht even af. Roer de amandelen door de groente.
Verdeel het groenten mengsel in de ovenschaal over het bladerdeeg, brokkel de feta over de groenten en giet hierna het eimengsel er overheen.
Zet de schaal in de oven en over een minuut of 25 heb je een heerlijke spinazie & courgette quiche! Bon appetit : )
Ben benieuwd wat jullie van de quiche vinden!