Ondernemersinspiratie: Coffee & Juices

Ondernemersinspiratie Coffee & Juices

Vlak bij mij, op het Hugo de Grootplein, zit het gezellige Coffee &  Juices, waar ik vaak te vinden ben. Ook achter al dit soort leuke koffiezaakjes schuilt vaak een inspirerend verhaal. Daarom vroeg ik Alex, eigenaar van Coffee & Juices, of ik hem mocht interviewen voor MEZpiration en het resultaat hiervan lees je in deze nieuwe Ondernemersinspiratie!

Voordat Alex begon met Coffee & Juices had hij verschillende banen, als accountmanager, in de auto export en in de in- en verkoop van Italiaanse kleding. Door vrienden die succesvolle ondernemingen hebben, werd hij eigenlijk geprikkeld om eens te kijken wat hij zelf zou willen en of zelfstandig ondernemen iets voor hem zou zijn.koffie MEZpiration

Twee jaar geleden ging Coffee & Juices open, maar met het idee en het uitwerken van het concept was hij toen al twee jaar bezig.

Alex haalt energie uit het contact met klanten, maar vindt de werkenuren in de horeca wel minder. Daarom kwam hij voor zichzelf met een concept wat goed bij hem paste. Want bij een Espresso bar heb je de gezelligheid van het klantcontact, maar wel normale werktijden.

ontbijtNaast het contact met klanten is Alex ook erg fan van goede koffie, dus langzaam ontstond het concept voor Coffee & Juices. Goede koffie schenken, met uiteraard ook wat lekkere dingen voor de niet koffie drinkers of als je even wat anders wil: lekkere juices en smoothies. En natuurlijk ook iets lekker voor erbij, van een goed ontbijt met cruesli en fruit, tot een lekker stuk bananenbrood.

Hij ging aan de slag met het schrijven van een business plan en het zoeken naar de juiste locatie. Het zoeken naar de juiste locatie heeft eigenlijk de meeste tijd gekost. Want de locatie moet natuurlijk helemaal passen bij het concept. De buurt en het pand spelen een cruciale rol in het slagen van je idee. Ook moet de eigenaar van het pand het eens zijn met de bestemming die het krijgt. Dus hier heeft Alex goed de tijd voor genomen.

Toen hij eenmaal de juiste locatie had gevonden, ging het eigenlijk allemaal vrij snel door de grondige voorbereidingen.

Timing is cruciaal wanneer je je eigen zaak opent. Zorgen dat alles op tijd af is, dat je aannemer alles op tijd aflevert. En als dit niet gebeurt, moet het je lukken niet in paniek raken en de juiste beslissingen kunnen nemen en goed kunnen bijsturen. Een eigenschap waar Alex gelukkig over blijkt te beschikken.

Zorg dat je kennis hebt van je product, hier heeft Alex zich wel een beetje in verkeken, dit is enorm belangrijk. Na de opening kwam Alex erachter dat er zoveel te leren was over koffie. In het begin heeft hem dit wel wat klanten gekost, maar nu is hij goed op de hoogte en kan hij veel vertellen over de producten die hij verkoopt.

juices          lekkers

En het concept Coffee & Juices blijkt een schot in de roos! Het is er altijd gezellig druk, met veel vaste klanten. Alex heeft een klantenkaart geïntroduceerd. Zo kun je sparen voor een lekkere kop gratis koffie. En het is zo succesvol dat we binnenkort een tweede Coffee & Juices kunnen verwachten! Ik ben super benieuwd en kom zeker een kijkje nemen!

Alex zijn advies voor iedereen die op het punt staat voor zichzelf te beginnen? “Bereid je zelf goed voor op de vele uren die je zult doorbrengen in je zaak en maak er wat moois van.  Belangrijkste is dat je zeker weet dat je 100% achter je concept staat.”

DSCN0021

Op zoek naar een leuke plek voor een lekkere kop koffie, een verfrissend sapje met dit warme weer of een lekker ontbijt? Zeker even langs gaan bij Coffee & Juices!

Wat is jouw droom? Wat zijn jouw sterke kanten? Doe je er al wat mee? Ik zou zeggen: Doen!

Reacties

Een reactie op “Ondernemersinspiratie: Coffee & Juices

  1. Pingback: Ondernemersinspiratie... update!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.