allbirds- maakt gebruik van wat de natuur te bieden heeft

Allbirds

Kennen jullie het sneaker-merk Allbirds al? Comfortabele sneakers, gemaakt van wat de natuur te bieden heeft.

Allbirds is opgezet door de Nieuw Zeelandse Tim Brown. Samen met iemand gespecialiseerd in gebruik van de nieuwste technieken ontwikkelden zij een sneaker met als basis alles wat de natuur te bieden heeft.

Sneaker van Marino wol

In Nieuw Zeeland lopen er Marino schapen in overvloed, maar hun prachtige wol wordt nauwelijks gebruikt in de schoenen industrie. Samen met zijn partner is hij de mogelijkheden gaan onderzoeken en komt met een super comfortabele sneaker.

Door gebruik te maken van nieuwe technieken heb ze een mooie textiel ontwikkeld van Marino wol. Dus je hoeft niet bang te zijn voor kriebelende voeten.

Recycling

De veters van de sneakers worden gemaakt van oud plastic. Van een fles wordt een paar nieuwe veters gemaakt voor in de Allbirds sneaker.
Voorop staat dat ze met het produceren van de sneakers het milieu zo min mogelijk willen belasten. Allbirds is B-Corp gecertificeerd.

Sneaker van Eucalyptus

Ook hebben ze net een nieuwe sneaker op de markt gebracht, gemaakt van de vezels van de Eucalyptus boom. Mooi toch kijken naar wat de natuur allemaal te bieden heeft en daar te gekke sneakers van maken?

Ik houd van dit soort innovatieve ondernemers. Niet alleen omdat ze nadenken over wat ze kunnen doen om ervoor te zorgen dat we deze aarde iets minder gaan belasten met z’n allen, maar ook vooral omdat ze kansen zien waar anderen die nog niet zagen en daar hun voordeel mee doen. Ze laten anderen zien wat er allemaal voor mogelijkheden zijn en dat ondernemen en iets terug doen prima samen kan gaan.

Nieuwsgierig naar de sneakers van Allbirds? Check de website!
Er staan nog veel meer duurzame labels op MEZpiration! Hier lees verschillende verhalen.

fotocredits: Allbirds

Reacties