Better world fashion – gebruikt leer, flessen en metaal in een nieuw jasje

Better World Fashion - duurzaam label

Een mooie aanvulling voor de duurzame labels op MEZpiration: Better World Fashion. Een merk dat laat zien dat hergebruik helemaal niet wollig is, maar dat je van gebruikt leer te gekkie nieuwe leren jacks kunt maken!

Hergebruik (recycle)

De jacks van het Deense Better World Fashion worden gemaakt van 98% hergebruikte materialen. Dus niet alleen het leer wordt hergebruikt, maar ook alle metalen accessoires en ritsen worden zoveel mogelijk gemaakt van eerder gebruikt materiaal. De voeringen van de jassen worden onder andere gemaakt van gerecycled plastic.

Uniek

Door gebruik te maken van reeds bestaande materialen is ieder item uniek. De jassen worden gemaakt van stukken leer uit oude leren jassen. Het leer wordt deel voor deel uitgezocht en schoongemaakt. Geen enkele jas is dus hetzelfde. Better World Fashion maakt jassen voor zowel mannen als vrouwen. Je kunt kiezen uit verschillende modellen. Deze worden vervaardigd in Polen en kunnen wereldwijd worden verstuurd.

Lease & Buy-back

Better World Fashion biedt de te gekke mogelijkheid je jas te huren. Hun idee is dat je niet overal eigenaar van hoeft te zijn om er van te kunnen genieten. En daarnaast kun je iedere vier maanden in een ander jack lopen op een duurzame manier. Na de vier maanden bepaal je of je de jas houdt of toch gaat voor een nieuw exemplaar. En daarnaast hebben ze een buy-back mogelijkheid. Dit betekent dat je als je jouw oude Better World Fashion terugstuurt, je 50% korting krijgt op je nieuwe jack. Goeie deal toch?!

Nieuwsgierig naar dit mooie duurzame label? Check hun website!

Nieuwsgierig welke merken nog meer op een duurzame manier produceren? Op MEZpiration vind je verschillende voorbeelden!

Foto credits: Better World Fashion

Reacties