Amsterdamse Kinderlabels: Gray Label & Donsje

Amsterdamse kinderlabels Grey Label & Donsje

Afgelopen weekend ben ik de trotse tante geworden van neefje Bram. Dan ga ik toch weer anders kijken naar al die kinderlabels die ik voorbij zie komen.

Ik heb er twee tussenuit gepikt, omdat ze me opvielen door hun eigen stijl en omdat het allebei Amsterdamse kinderlabels zijn : ).

Gray Label

Gray Label is opgericht door Emily Gray. Het is een Amsterdams kinderlabel voor kinderen van 0 tot 8 jaar. Gray Label staat voor simplistisch, anders dan veel andere kinderlabels. Geen drukke prints, gekke kleuren of groot onderscheid tussen jongens en meisjes. Het grootste deel van de collectie bestaat uit kleding die het hele jaar door gedragen kan worden, waarmee het label zich richt op duurzaamheid. En twee keer per jaar ontwerpen ze een kleine seizoenscollectie.

Alle kleding wordt gemaakt van het zachtste, 100% ecologische, katoen. Een leuk Amsterdams kinderlabel waarbij bewust ondernemen weer hoog in het vaandel staat, ik hou ervan!

Donsje

Een Amsterdams kinderlabel, opgericht door Floor. Ze begon in eerste instantie met een schoenenlabel voor jonge vrouwen, maar toen zij in verwachting raakte van haar eerste kindje en er achter kwam dat er geen leuk kinderlabel was voor leren kinderschoentjes, werd Donsje geboren.
Bij Donsje draait het om bewust ondernemen en het maken van kwalitatief hoogwaardige producten, waarbij het leer met zorg is uitgezocht. Donsje staat voor het maken van een mooi product waar niet alleen de ondernemer beter van wordt.

Donsje heeft een eigen fabriek in Indonesië waar de medewerkers met grote betrokkenheid en aandacht iedere dag werken aan het maken van mooie schoentjes. Dit doen zij onder goede werkomstandigheden en er staat ook een eerlijke beloning tegenover.

De schoentjes worden met de grootst mogelijke aandacht gemaakt, waarbij de focus ligt op comfort, duurzaamheid en hoge kwaliteit. Alle schoentjes worden handgemaakt en ze zijn ook nog eens super leuk!

Nieuwsgierig geworden naar deze leuke Amsterdamse kinderlabels? Kijk op de site van Gray Label en Donsje!

Wat is jullie favoriete kinderlabel? Ben benieuwd!

 

Foto credits: Gray Label & Donsje

 

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.