Bocca & April.Tea: Eerlijk, echt en vol passie!

bocca & april.tea dutch brands

Aan de slag gaan in een markt die al verzadigd lijkt? Het kan! Dat laten de ondernemers van koffiemerk Bocca en theemerk April.Tea zien! Zij doen dit op hun manier, zorgen voor eerlijke, echte en kwalitatief hoogwaardige producten, waardoor ze opvallen en anders zijn dan de rest.

Het begon allemaal met de droom van Menno Simons, die in 2001 ‘Bocca’ oprichtte. Hij heeft van zijn passie zijn werk gemaakt. En deze passie zat in de familie, want vijf jaar later sloot ook zijn broer zich aan bij Bocca om er samen een succes van te gaan maken. Het doel was niet alleen het ontwikkelen van top kwaliteit koffie, maar dit ook doen op een eerlijke manier. En dat is ze gelukt!

eerlijke echte koffieBocca heeft het gehele proces in eigen hand, van selecteren tot inkopen, van branden tot verpakken.  Ze kopen de bonen rechtstreeks bij de boeren in, hierdoor komt het geld direct bij de juiste mensen terecht. En doordat ze verder alles in eigen beheer hebben, hebben ze de kwaliteit van hun product zelf in de hand en zijn ze in staat continu een kwalitatief hoogwaardig product te leveren.

Hun koffie kun je bij verschillende horecagelegenheden proeven, bijvoorbeeld bij Razmataz op het Hugo de Grootplein. Sinds kort kun je ook langs in hun eigen Bocca café/winkel (Kerkstraat 96, Amsterdam). Wil je de koffie gewoon lekker thuis proberen? Ga dan naar hun webshop en speel thuis zelf voor barista : )

bocca1De kwaliteit van de koffie bleef niet onopgemerkt. Er kwamen veel vragen vanuit hun klanten of ze ook échte thee konden gaan leveren. Door de opgedane kennis met Bocca zagen ze hier zeker mogelijkheden! Om zich te kunnen blijven focussen op kwaliteitskoffie, is besloten een apart bedrijf op te richten voor het sourcen en verkopen van échte thee.

En zo is April.Tea ontstaan. Dit wordt gerund door de vriendin van Menno, Talitha, die dit samen doet met Aafke. Door de jaren heen heeft Talitha veel voor Bocca gewerkt en al veel kennis op gedaan.
Ook bij April.Tea staat voorop dat ze precies weten waar de thee vandaan komt en dat het geld bij de juiste mensen terecht komt. De mensen die zoveel werk steken in een goed product verdienen een platform en de mogelijkheid om hun product tegen een eerlijke prijs te verkopen.

eerlijke echte theeEerlijke, echte thee, geen artificiële toevoegingen of gebruik van parfum. Terug naar de basis, thee zoals thee bedoeld is. Er is nauw contact met de mensen die de thee verbouwen, zodat er zicht blijft op kwaliteit en zodat Talitha en Aafke de kennis die zij inwinnen over hun thee weer met anderen kunnen delen, tijdens bijvoorbeeld een theeproeverij.

Veel mensen zijn er inmiddels wel van overtuigd dat koffie er in veel verschillende kwaliteiten is. Hoe beter de kwaliteit, hoe lekkerder de koffie. Ditzelfde willen Talitha en Aafke met April.Tea bereiken, want hoe beter de kwaliteit, hoe lekkerder de thee! Ze willen hun naam eer aan doen. April is de maand waarin de ‘first flush’ geoogst wordt, de allermooiste en meest verfijnde thee.

Nieuwsgierig geworden naar de thee van April.Tea? Uiteraard te verkrijgen in de Bocca winkel, op de Kerkstraat, maar ook te bestellen door een mailtje te sturen naar info@apriltea.nl. Aan de webshop wordt hard gewerkt.

Twee bedrijven, die vol passie werken aan eerlijke, kwalitatief hoogwaardige producten! Ik hou ervan!

Als je van je passie je werk kunt maken, kun je zorgen voor een uniek product! Het is joúw product, gemaakt/bedacht met jouw normen/waarden, accenten gelegd op de dingen die jij belangrijk vindt. Dit alleen al maakt het onderscheidend. Dus ben niet bang om met iets te beginnen in een markt die al verzadigd lijkt, want doordat jij het doet, met jouw uitgangspunten, creëer je onderscheidendvermogen!

Meer informatie over Bocca of April.Tea?

www.bocca.nl

www.apriltea.nl

 

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.