Bolt – Op naar alleen maar elektrische scooters

Bolt

Een mooie start-up, Bolt – appscooter. Een verhaal waarin niet alleen oprichters Marijn en Bart geloven, maar velen met hen. Met hun start in 2015 wekten zij al de interesse van een aantal angel investeerders en ook vorig jaar bleken zij onder kleinere investeerders populair. Met een crowdfunding haalden zij 3,1 miljoen op. Ongelofelijk toch?!

Verschoning

Een droom voor iedere start-up. Maar dit lukt natuurlijk niet met zomaar een idee. Met hun scooters spelen ze in op de huidige trend van bewuster leven en vervuiling tegengaan. Een scooter is per kilometer net zo vervuilend als 15 auto’s.

De jongens van Bolt zijn van plan alle beziene-scooters te verbannen en daarvoor in de plaats bieden zij een prachtig alternatief. Ik heb korte tijd zelf ook een scooter gehad, toen al gekeken naar een elektrische, maar dit waren allemaal beetje oubollige dingen. De Bolt scooters hebben een stoere, mooie uitstraling, niks oubolligs meer aan. En hun timing kan niet beter, want sinds januari dit jaar worden scooters gebouwd na 2011 geweerd uit de binnenstad van Amsterdam en dat zal op steeds meer plekken gaan gebeuren.

App-scooter – veiligheid

Bij Bolt is er gelet op design, maar ook rekening gehouden met veiligheid. Niet meer de telefoon in de hand, maar apps kunnen bedienen vanaf de handlebar. Door middel van bluetooth maak je verbinding met je telefoon. Er zitten camera’s in de scooter die op het moment dat het veilig is een telefoontje doorzetten dat je opneemt zonder dat je je handen van het stuur hoeft te halen. Is het niet veilig, dan krijg je op een later moment een berichtje dat je een gemiste oproep hebt.

Batterij & opbergruimte

Er zit 60 liter aan opbergruimte onder het zadel. Dit betekent twee goede tassen met boodschappen, gewoon onder de zitting. En het is geen elektrische scooter waarbij je bang hoeft te zijn dat je langs de weg komt te staan. Je kunt er tot wel 400 kilometer mee rijden.

Productie

Inmiddels, ruim twee jaar verder, is 2018 het jaar van de waarheid. In de tweede helft van dit jaar hopen Bart en Marijn hun eerste scooters op de weg te hebben.

Nieuwsgierig naar de scooters van Bolt? Check hun website!

Reacties