De GeWoonboot, een duurzame vergaderlocatie met impact

GeWoonboot, duurzame vergaderlocatie met impact

De oprichters van de GeWoonboot, Joan Kramer en Jan Huisman, verhuren een duurzame vergaderlocatie. Niet zomaar een plek waar je kunt overleggen, maar een bijzondere locatie op het water waar duurzaamheid centraal staat. Laat je inspireren door hun verhaal en onthoud de naam GeWoonboot voor als je een unieke vergaderlocatie nodig hebt.

Drijvend vergaderen op de GeWoonboot

Op de geWoonboot bij de NDSM-werf in Amsterdam Noord kun je drijvend vergaderen. Als dat niet inspirerend werkt, doet de duurzame insteek van de locatie dat wel. De geWoonboot is namelijk geheel zelfvoorzienend.

Maximaal gebruik van natuurlijke bronnen

Zo zorgt de boot voor haar eigen energie- en watervoorziening door maximaal gebruik te maken van natuurlijke bronnen: de zon, buiten- en regenwater. Met 22 zonnepanelen draait alles aan boord op eigen opgewekte energie. De extra opgewekte energie wordt opgeslagen in accu’s onderin de boot. Water om bijvoorbeeld het toilet door te spoelen bestaat uit regenwater dat naar een tank onderin de boot geleid wordt. Daarvoor wordt het water nog gefilterd door het mos-sedum op het platte dak van de boot. Het eigen afvalwater van toilet, vaatwasser en gootsteen wordt gezuiverd en hergebruikt of schoon aan het IJ teruggegeven. 

Duurzame vergaderlocatie met een oprecht verhaal

Oprichters Joan Kramer en Jan Huisman willen met de geWoonboot mensen inspireren om gezonder te werken, wonen en leven. “Boek je de geWoonboot? Dan boek je een ‘eerlijke’ plek met een oprecht verhaal waar je met jouw organisatie aan bijdraagt,” aldus de oprichters. In 2018 wonnen ze de nationale Meeting Award met hun bijzondere vergaderlocatie op het water. 

📸 Foto: GeWoonboot

Reacties