Duurzame sieradenmerken

duurzame sieraden

Op zoek naar een mooi sieraad? Ook in de sieraden wereld gebeurt veel. ⁠Steeds meer ondernemers denken na over op welke manier ze mooie dingen kunnen maken op een verantwoorde manier. Hier wat voorbeelden van mooie duurzame sieradenmerken.

Wild Fawn

Wild Fawn is een sieraden label opgericht door de Londense Emma Barnes. Emma is antropoloog en zich daardoor bewust van de impact die het winnen van zilver en goud heeft op de wereld en het welzijn van mensen. Dus gebruikt ze voor de klassieke sieraden van Wild Fawn gerecycled of fairtrade goud.

Alle sieraden van Wild Fawn worden pas gemaakt als iemand een item koopt. De productie vindt bovendien volledig plaats in Londen, om de vervoerskosten te minimaliseren. Tot slot zijn de verpakkingen gemaakt van gerecycled materiaal of ze zijn volledig recyclebaar. Nieuwsgierig geworden? Bekijk de prachtige items op de website van Wild Fawn.

Ana Dyla

De prachtige sieraden van het label Ana Dyla worden op een eerlijke, duurzame manier geproduceerd. Door kleinschalige productie in kleine ateliers in het hart van Anatolië (Turkije) weet het label ruim 100 fairtradebanen te creëren. Zo kan het team bovendien het hele productieproces volgen. Het label gaat voor gerecycled goud en zilver van hoge kwaliteit, want het uitgangspunt is dat een Ana Dyla sieraad voor altijd bij je blijft. Meer weten? Bekijk de website.

Nowa⁠

Een topper als het gaat om duurzaam is het label Nowa. Zij maken sieraden van al het zilveren en goud uit oude mobiele telefoons. Super duurzaam dus. En er wordt van iets ouds, dat we eigenlijk weggooien, weer iets heel moois gemaakt. En wanneer je de sierraden van Nowa koopt gaat een deel van de opbrengst Closing the loop, dat weer afvaltelefoons redt van de vuilnisbelt in Afrika.⁠ Nieuwsgierig naar de sieraden van Nowa? Volg ze bijvoorbeeld op Instagram.

Qullqi⁠

En de mensen achter Qullqi gaan voor sieraden die op een eerlijke en verantwoorde manier worden geproduceerd in Peru. ⁠
De sieraden worden met de hand vervaardigd en wanneer je de sieraden koopt ondersteun je direct verschillende sociale en educatieve programma’s in Peru.⁠
Buiten het feit dat ze op een verantwoorde manier ondernemen, maken ze ook mooie, unieke sieraden. Ik ben fan.⁠ Nieuwsgierig? Check even de Instagram, ze hebben net een nieuwe collectie gelanceerd.⁠

CLED

Upcycling met stijl en afval op een vindingrijke manier gebruiken, dat is de missie van CLED. Een merk uit Los Angeles, dat is begonnen met het maken sieraden van gebruikt glas. Ze willen er alles aan doen om de impact op het milieu te beperken en te laten zien dat je van gebruikt materiaal weer prachtige, unieke producten kunt maken. Hier heb je geen nieuwe grondstoffen voor nodig, dit kan allemaal van wat we al hebben.

Neem vooral een kijkje op de website, want het zijn echt mooie, bijzondere sieraden. Ieder item is uniek. Allemaal gemaakt van oude wijn- bierflesjes, oude make-up flesjes. Inmiddels werken ze met verschillende restaurants samen om zo van oud glas, prachtige sieraden te kunnen blijven maken. Ook het grootste deel (70%) van het metaal dat ze gebruiken, is gerecycled materiaal.
En bij iedere aankoop wordt een donatie gedaan aan een goed doel, hoe en wat, lees er hier meer over.

Welk merk hoort er volgens jou echt bij in het rijtje duurzame sieradenmerken? Laat het ons weten!

📸 foto credits: Qullqi⁠, Nowa⁠, CLED

Reacties