Een zwembroek van gerecyclede petflessen: de Redfeet Brothers

Zwembroeken van gerecyclede petflessen, de redfeet brothers

Drie broers uit Utrecht bedachten op een zomerse dag tijdens een vakantie in Kroatië dat ze samen een zakelijk avontuur aan wilden gaan. Dat moment, drie jaar geleden, bleek het begin van hun label Redfeet Brothers. Het moest wel een bedrijf zijn met een positief product, iets waarbij je denkt aan zwemmen, vakantie en vrienden. Dat werd een zwembroek van gerecyclede petflessen in printjes uit de jaren ’70, die ook nog eens handig is. Want de broers irriteerden zich mateloos aan het ontbreken van een rits in de zakken van hun zwembroek.

11 gerecyclede petflessen

De broers Floris, Michiel en Hessel willen niet alleen een mooi en positief product op de markt brengen, maar ook bijdragen aan een betere wereld. Daarom zijn de vrolijke zwembroeken van de Retfeet Brothers duurzaam geproduceerd. Elke zwembroek bestaat uit elf gerecyclede petflessen. Ook de verpakking is duurzaam. Je ontvangt de zwembroek in een herbruikbare verpakking (RePack). Dit is een verpakking die tot wel 20 keer te gebruiken is. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen als klant, is de verpakking gratis terugsturen.

Seventies style

De vier printjes van de zwembroeken zijn geïnspireerd op de jaren ’70, omdat de broers altijd gefascineerd waren door de verhalen van hun ouders over die periode. Ook zijn de drie gek op de films uit die tijd. Deze positieve vibe uit de seventies hebben de broers omgezet naar een hedendaags product in de vorm van een zwembroek. Eerder stond er iets anders op de planning, namelijk zwembroeken met effen kleuren en simpele patronen zoals ijsjes. De broers besloten toch dat het niet goed genoeg was, de printjes moesten meer opvallen.

De uitdaging van duurzaam ondernemen

De drie Utrechters kregen voortdurend te horen dat duurzaam ondernemen moeilijk is als je wil beginnen. Toch hebben de broers ervoor gekozen om meteen duurzame keuzes te maken, om zo vanaf de start een goed en verantwoord merk neer te zetten. Om daar te komen hebben ze wel honderd stoffen uitgeprobeerd. De stof uit petflessen bleek heel prettig materiaal en goed te realiseren.

Benieuwd naar de printjes? Je scoort een zwembroek van gerecyclede petflessen op redfeetbrothers.com 

Foto: Redfeet Brothers

Reacties