Een super simpel receptje, zo gemaakt en weer een goed tussendoortje! Deze spelt eierkoeken staan binnen 20 minuutjes op tafel.
Nodig?
50 gr speltbloem
50 gr amandelmeel
2 eieren
2 el. agave siroop
1 tl. bakpoeder
1 el. lijnzaad
halve citroen, schil & sap
snuf (zee)zout
Aan de slag!
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Mix alle ingrediënten goed door elkaar, dit kan gewoon met een garde. Heb je geen amandelmeel in huis dan, kun je ook gewoon 100 gram speltbloem/meel gebruiken of een ander meel dat je lekker vindt.
Maak kleine hoopjes op de bakplaat met een eetlepel. Ik heb uit dit receptje 8 eierkoeken gehaald, ongeveer 2 eetlepels per koek. Maar je kunt de eierkoeken natuurlijk zo groot of klein maken als je zelf wilt :-).
Schuif de bakplaat in de oven. De eierkoeken zijn met een minuut of 8, tot maximaal 10 al klaar. Dan nog heel even laten afkoelen smullen maar!