Jouw online personal shopper

online personal shopper

Het kopen van kleding online blijft een uitdaging.Veel mensen gaan het liefst naar de winkel, omdat online shoppen teveel gedoe is. De maat is niet goed, het model staat toch niet, het materiaal is toch anders..

Naast online shoppen of naar de winkel gaan, is er nog een alternatief: Online shoppen met een personal shopper! Er zijn steeds meer bedrijven die dit soort diensten aanbieden. Hoogtijd om er een paar op een rijtje te zetten!

Outfittery

Een goede optie voor alle mannelijke MEZpiration lezers! Bij de Outfittery word je eerst gevraagd een vragenlijst in te vullen. Dit zijn vragen over maat, budget en dergelijke. Vervolgens kun je kiezen voor een intake gesprek met je eigen personal shopper. Dan wordt er een box voor je samengesteld en naar je opgestuurd. Je hebt 14 dagen de tijd om de kleding te passen en te kijken of het bevalt. Bevalt het niet? Geen probleem! Outfittery hanteert geen verzend- en retourkosten.

Deze service is helemaal gratis. Je wordt niet verplicht tot het doen van een aankoop. Ook hanteren ze geen abonnementen of andere servicekosten. Ze hanteren standaard detailhandel prijzen. Eigenlijk is het de service die je offline ontvangt (als het goed is ;-)), maar dan online.

Dus mannen, gewoon eens proberen!

Your Style Lab

Your Style Lab heb ik erbij gezet, omdat ik rond 2007, na zelf veel in de mode te hebben gewerkt, een idee had voor het nieuwe online winkelen. Your Style Lab heeft een tool die dicht bij dat idee in de buurt komt. Dus leuk om te zien dat zoiets er daadwerkelijk is gekomen, ook al ben ik niet degene die het uiteindelijk op de markt heeft gebracht :-).

De site van Your Style Lab bestaat eigenlijk uit twee onderdelen. Het eerste onderdeel is de mogelijkheid tot het gratis aanmaken van een stylepaspoort. Hiervoor doorloop je een vragenlijst van een minuut of 5. Houd een meetlint bij de hand tijdens het invullen. Hieruit komt uiteindelijk een advies van welk type kleding het best past bij jouw figuur en welke kleur je het best zal staan. Na het invullen vind je inspiratie en tips in jouw eigen stylepaspoort.

Daarnaast bieden ze een online personal shopper service. Je kunt hierbij kiezen uit het aantal outfits dat je zou willen ontvangen en betaalt een bijdrage voor het style advies van jouw online personal shopper. Bij 1 outfit is dit bedrag € 30,-.

Bij Your Style Lab kunnen zowel mannen als vrouwen terecht.

B-Dressed

B-Dressed is een crowdfunding gestart en dat vind ik een leuke reden om deze erbij te zetten in dit rijtje. Ik houd van durven vragen. Heb je een droom, maar niet de financiële middelen er ook daadwerkelijk iets mee te doen? Dan is crowdfunding een hele goede optie! Het moet natuurlijk wel een krachtig idee zijn en je moet kunnen onderbouwen waar je het geld voor nodig hebt, zodat het duidelijk is voor mensen die willen investeren waar ze je bij helpen (marketing, inkoop etc.).

Bij B-Dressed ga je eerst aan de slag met de stylequiz, zodat er een beeld ontstaat van jouw style en voorkeuren. Je kunt vervolgens kiezen uit drie verschillende maten boxen, dus hoeveel kledingstukken je zou willen ontvangen. Je wordt gebeld of gemaild om aanvullende wensen door te nemen met jouw personal shopper.

Voor het styling advies wordt een eenmalige servicefee gerekend van €15,- waarmee de verzend- en retourkosten worden ondervangen. Verder betaal je geen extra’s. En dan thuis genieten van de box die jouw personal shopper voor je heeft samengesteld!

Heb jij al ervaring met een online personal shopper? En wat vond je ervan? Laat het weten, wij zijn er erg nieuwsgierig naar!

Reacties

Een reactie op “Jouw online personal shopper

  1. Pingback: Online inspiratie: Sneakers & schoenen op maat - MEZpiration

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.