MOMA – More than Milk Amsterdam

MOMA

Wist je dat er in een straal van 12 kilometer vanaf Amsterdam 206 boeren 1.500.000 liter melk per week produceren? Dit is genoeg om de hele stad van melk te voorzien en toch beland er amper iets van deze melk in de stad. Bizar toch?!

MOMA brengt hier verandering in. Oprichter van MOMA, Marten, vond duurzaamheid maar een beetje een hol begrip geworden in de loop der jaren. Hij laat zien dat het heel praktische en toepasbaar kan zijn. En hij laat zien dat niet alle melkproducten hetzelfde hoeven te zijn, maar dat er melk bestaat met een verhaal.Geen duizend in een dozijn producten, maar biologische producten, die in de buurt worden geproduceerd. MOMA verbindt boer, land en stedeling om zo samen te werken aan een gezond landschap en voedselsysteem.

Alle producten van MOMA worden gemaakt van biologische melk afkomstig van boerderij De Groene Griffioen in Weesp. Hier wordt de melk op een eerlijke en duurzame manier geproduceerd. Dit kun je onder andere zien aan de diversiteit van het landschap. Hier lopen in het gras verschillende weidevogels en groeien ook allerlei soorten kruiden.

Een nieuwe manier van ondernemen, maar eigenlijk gewoon weer terug naar de basis. Zonder het product onnodig te bewerken, zonder een product van ver te halen, kun je een heel eigen en mooi product neerzetten. Niet alleen beter voor de mens, maar ook voor dier en het milieu.

Nieuwsgierig? Kijk op de website van MOMA voor meer informatie.

De producten van MOMA vind je nu tijdelijk in het pakket van supportyourlocals.nl! 

Andere ondernemersverhalen lezen? We hebben er nog veel meer, je leest ze hier.

 

Fotocredits: MOMA

Reacties