Nederlandse B-Corp WakaWaka naar de beurs

Wakawaka

Gisteren was de eerste beursgang (NPEX) van een Europese B Corpariation, WakaWaka.

WakaWaka

WakaWaka produceert powerbanks (mobiele opladers) en en verlichting op zonne-energie. Handig als je op reis bent. Nooit zonder stroom of licht, omdat je dit zelf meedraagt.
Op dit moment hebben 1,2 miljard mensen geen toegang tot elektriciteit. Zij zijn afhankelijk van kaarsen of kerosinelampen. Die laatste zijn erg slecht voor de gezondheid en daarnaast nog eens vervuilend en duur. WakaWaka heeft zichzelf tot doel gesteld om mensen die geen toegang hebben tot elektriciteit van licht te voorzien, door gebruik te maken van de grootste, gratis energiebron van de wereld, de zon.

Als consument draag je direct bij aan hun doel. Wanneer je een van hun producten koopt, zorgen zij ervoor dat minstens één iemand op de wereld zonder toegang tot elektriciteit ’s avonds kan koken of huiswerk kan maken dank zij het licht van WakaWaka.

B-Corp

WakaWaka is een B-Corp gecertificeerde organisatie. B-Corp organisaties gebruiken de kracht van hun bedrijf om sociale of milieuproblemen op te lossen. Hierbij gaan succesvol zijn en goed doen hand in hand. Hoe succesvoller het bedrijf, hoe groter de impact die ze kunnen maken. Andere succesvolle B-Corps zijn bijvoorbeeld Tony’s Chocoloney, Fairphone en Dopper.

Sinds de oprichting voorziet WakaWaka meer dan 1,3 miljoen mensen ter wereld van duurzaam licht en stroom. Gezinnen in ontwikkelingslanden, vluchtelingen en slachtoffers van natuurrampen worden geholpen door efficiënte opladers en lampen op zonne-energie, mede mogelijk gemaakt door de particuliere klanten, corporate klanten, maar ook duizenden crowdfunders.

NPEX

De NPEX is de beurs voor MKB bedrijven. De gekozen beursgang past erg goed bij het ondernemen op de B-Corp manier. Het stimuleert de groei. En hoe groter de groei, hoe meer impact WakaWaka kan maken. Met de beursgang willen ze 2,5 miljoen euro ophalen.

“We zijn enorm trots dat we inmiddels ruim 1,3 miljoen mensen in off-grid gebieden van licht voorzien. En we zijn nog maar net begonnen!”, aldus Camille van Gestel, medeoprichter van WakaWaka.

Nieuwsgierig naar de producten van WakaWaka? Neem ene kijkje op hun site. Lees meer achtergrond informatie en over de mogelijkheid tot investeren op de site van de NPEX.

Reacties

Een reactie op “Nederlandse B-Corp WakaWaka naar de beurs

  1. Pingback: Expansion.eco – impact laten groeien - MEZpiration

Reacties zijn gesloten.