Okay Pretty – sustainable swimwear

Okay Pretty - MEZpiration

Het is alweer even zomer, ook al is de zomer nog niet eens begonnen. Veel mooie stranddagen al gehad, hopen dat er nog veel gaan komen deze zomer. Als je nog een bikini nodig hebt, kun je misschien eens kijken naar het merk Okay Pretty.

Okay Pretty

Okay Pretty is opgezet door de Australische Isobel. Ze heeft altijd al geweten dat ze graag een eigen swimwear label wilde. Het is voor haar nooit de vraag of ze dit ging doen, maar wanneer. Nou het is er! Een vrolijke lijn van bikini’s en badpakken.

Econyl

De lijn wordt gemaakt van duurzaam materiaal, Econyl. Econyl is gerecycled nylon gemaakt van bijvoorbeeld oude visnetten en ander nylon materiaal achtergelaten in de oceaan. Dus je koopt niet alleen een bikini of badpak, je zorgt voor een wat schonere oceaan. En het mooie is, dit materiaal is erg sterk, dus veel beter bestand tegen chloor en zonnebrand creme in vergelijking met materiaal waar de meeste badpakken en bikini’s van worden gemaakt. Je hebt er dus langer plezier van.

En Econyl kan worden hergebruikt. Dus de garen gebruikt voor de bikini waar jij een aantal zomers van hebt kunnen genieten, kunnen weer volledig worden gebruikt om een nieuw item van te maken.

Het minder duurzame aan dit verhaal wordt dat de bikini’s dus in Australië worden gemaakt. Dus het laten versturen naar Nederland is wel even een dingetje. Kennen jullie swimwear labels duurzaam worden geproduceerd en ook al in Nederland verkrijgbaar zijn? Heel benieuwd!

Nieuwsgierig naar de Okay Pretty? Check de website! Nieuwsgierig naar meer duurzame labels? Hier staan er al heel wat!

Foto credits: Okay Pretty

Reacties