Wasteboards – geeft waarde aan plastic afval

Wasteboards - MEZpiration

Wasteboards

Eigenlijk geeft de naam het al weg, skateboarden gemaakt van afval. De skateboarden van Wasteboards worden gemaakt van de doppen van plastic flessen. Met hun skateboarden willen ze waarde geven aan plastic afval en betrekken hier zoveel mensen bij als mogelijk. Alle Wasteboards worden met de hand gemaakt en zijn uniek, ze hebben allemaal hun eigen patroon.
De plastic doppen worden in een mal gedaan en die mal de oven in. De plastic doppen smelten zoals ze willen smelten. Door de techniek die ze gebruiken blijven de doppen wel duidelijk zichtbaar.

Hun mobiele mal maakt het mogelijk direct op de plek waar de doppen worden verzamelt, bijvoorbeeld op een festival, Wasteboards te maken. Mooi toch, dat je meteen kunt zien wat het resultaat is van de doppen die jij verzameld hebt?!

Afval verzamelen

Het plastic afval verzamelen zij niet alleen, maar ze proberen hier zoveel mogelijk mensen bij te betrekken. Bezoekers van muziekfestivals, schoolkinderen, bedrijven, iedereen wordt gevraagd te helpen bij het verzamelen van de doppen waarmee de skateboards gemaakt kunnen worden. Ze werken ook samen met Plastic Whale, een bedrijf dat de Amsterdamse grachten plastic vrij aan het maken is.

Doel

Het doel van Wasteboards is mensen te laten zien dat plastic geen afval is, maar materiaal waarmee je prachtige producten kunt maken. Het probleem is natuurlijk gigantisch, maar ze geloven heel erg in beter iets doen dan niets doen. Dit is pas het begin. Ze zijn gestart in Amsterdam, maar willen Wasteboards gaan maken daar waar mogelijk en nodig.

Nieuwsgierig naar deze gave & unieke skateboards? Check de website! Kun je niet overweg met een skateboard? Zijn ook tof voor aan de muur. Ideetje dat ik zelf ineens had 🙂

Inmiddels al heel wat mooie Nederlandse labels verzameld op MEZpiration, check ze hier!

Reacties