Qullqi – zilveren sieraden met een goud randje

Qullqi

Qullqi is het resultaat van Hugo zijn wens om te ondernemen, maar ook impact te maken. Qullqi is een zilveren sieradenlijn uit zijn thuisland Peru, waarmee hij positieve impact wil maken op de levens van de grondstof winnaars en de smeden. En hij wil ervoor zorgen dat de kinderen uit zijn thuisland dezelfde kansen krijgen die hij heeft gehad op gebied van onderwijs.

Hugo groeit op in het noorden van Peru en maakt tijdens de uitjes met zijn familie naar buurt steden voor het eerst kennis met handgemaakte zilveren sieraden. Prachtige, gedetailleerde sieraden, gemaakt door echte ambachtslieden. Iets dat hij nooit is vergeten.

Sieraden met een missie

Qullqi oprichterIn 2012 verhuist hij naar Rotterdam voor zijn master. Na zijn studie gaat hij werken bij een internationale organisatie, maar de wens om te gaan ondernemen is er altijd al. In 2018 besluit hij de sprong in het diepe te wagen.

Hij gaat voor een sieraden label met een missie. Iedereen moet kennismaken met de prachtige ambachtelijke zilveren sieraden gemaakt door Peruaanse zilversmeden. Zijn met Qullqi is geboren. Qullqi betekent zilver in het Quechua, een van de drie officiële talen in Peru.

” Ik wil graag laten zien hoe groot het talent is van de Peruaanse zilversmeden, maar ook impact maken in mijn thuisland, op de samenleving daar.”

Onderwijs als bestrijding van armoede

Iets dat Hugo als een enorm voorrecht ziet, is de mogelijkheden die hij heeft gehad. Hij heeft altijd naar school kunnen gaan, heeft kunnen sturen, dit gunt hij alle kinderen in Peru.

” Het is echt mijn missie om ervoor te zorgen dat kinderen in arme dorpen gemakkelijker toegang krijgen tot leermiddelen.
Ik beschouw onderwijs als het belangrijkste wapen ter bestrijding van armoede en de gevolgen daarvan, waaronder kinderarbeid, wat in deze arme gebieden heel normaal is.”

Eerlijke sieradenQullqi

Een tweede missie sluit aan bij het voorgaande. Het is in landen als Peru nog heel gebruikelijk dat kinderen op jonge leeftijd gaan werken. Daarom vindt Hugo het belangrijk dit onder de aandacht te brengen en er goed op te letten waar de grondstoffen voor zijn sieraden vandaan komen.

” En niet alleen opletten waar de grondstoffen vandaan komen en door wie deze worden gewonnen, maar ook goed zorgen voor de zilversmeden die de prachtige sieraden maken. Wij gebruiken daarom enkel zilver die “Fairmined” gecertificeerd is en we zorgen ervoor dat de mensen die onze sieraden maken eerlijk betaald krijgen.”

Op de lange termijn wil Hugo alle zilversmeden die sieraden maken voor Qullqi op de loonlijst hebben staan.

Opening bibliotheek

Nu twee jaar onderweg is Hugo trots op de introductie van zijn merk op de Nederlandse en Duitse markt. Maar ook vooral op wat hij nu kan betekenen voor de mensen in Peru. Vorig jaar november heeft hij, in samenwerking met een lokale non-profit, een bibliotheek kunnen openen in Luricocha, in Peru.

” Een absolute mijlpaal en een opening in een rijtje van meerdere die we op de korte termijn op de planning hebben staan.”

Op naar groei voor meer impact

Qullqi

De plannen van Hugo zijn ambitieus en dat moet natuurlijk ook als je écht impact wil maken.

” Ik wil dan ook dat heel Europa kennismaakt met onze sieraden, met het mooie ambachtswerk van de Peruaanse zilversmeden en dat mensen bewust voor eerlijk geproduceerde sieraden kiezen. Dat mensen weten waar hun sieraden vandaan komen en door wie ze worden gemaakt.”

Hoe meer mensen Qullqi kennen & kopen, hoe meer impact er gemaakt kan worden op de levens van de kinderen in Peru.

” Want de kansen die ik heb gehad, gun ik alle kinderen in Peru.”

Stop energie in waar je goed bent

Om deze groei te bereiken heeft Hugo wel geleerd dat hij niet alles alleen moet willen doen. Dat hij vooral zijn energie moet steken in waar hij goed in is.

” Ik heb geleerd dat advies vragen echt belangrijk is, ook al kost dit geld. Op de lange termijn werk je dan veel efficiënter, waardoor het juist weer geld oplevert.”

Ondernemen = een proces van continu leren

Ondernemen is voor Hugo een continue proces van nieuwe dingen leren, iets dat hij altijd leuk heeft gevonden en waarvan hij dan ook het meest geniet.

” Ik leer iedere dag over mezelf, maar ook over thema’s waar ik eerder niks over wist. En ik haal ook enorm veel inspiratie uit de succesverhalen van anderen.”

Tips van Hugo voor jou

” Vraag om hulp & advies. Probeer een mentor te vinden en sta open om met hem/haar de problemen waar je tegenaan loopt te bespreken.”

” Ondernemen doe je niet alleen. Ben je bewust van de gebieden waarin je ervaren en goed in bent en laat collega’s (of misschien een freelancer) de andere taken oppakken. Dit zorgt ervoor dat je efficiënter kunt werken en zal je sneller en betere resultaten opleveren.”

Qullqi is MEZpiration Friend!

duurzame sieradenZou je wel zo’n mooi sierraad willen aanschaffen van Qullqi? Je weet dan dat je een duurzaam & eerlijk sierraad koopt en meteen iets goed doet voor de kinderen van Peru. En het mooie is, gebruik je de code: mezpirationnl dan krijg je 10% korting op je aankoop! Je shopt de mooie sieraden hier!

 

Meer ondernemersverhalen lezen? We hebben er heel veel voor, vol inspiratie en handige tips & tricks. Lees ze hier.

Reacties