Rijkswachters – de museumschat bewaker, nu bij jou in huis.

Rijkswachters

De transportkisten die tijdens de verbouwing van het Rijksmuseum de bijzondere museumschatten hebben bewaakt, krijgen een mooi tweede leven in de vorm van Rijkswachters.

Want waarom de transportkisten, van al het moois dat inmiddels weer in het Rijksmuseum te bewonderen is, weg doen als je er ook iets heel leuks mee kunt doen?!

Van de oude transportkisten worden vrolijke robotten(jes) gemaakt, Rijkswachters. Al deze leuke Rijkswachters hebben hun eigen verhaal en eenmaal eigenaar van een Rijkswachter kun je ontdekken welke museumschat er door jouw wachter is beschermd.

De Rijskwachters zijn er groot en klein, waarvan de grotere niet alleen de ruimte opleuken, maar ook nog eens verlichten.

De Rijkswachter is een idee uit de koker van Studio Hamerhaai, het designbureau van Boudewijn en Niki. Ze ontwerpen en maken al hun producten zelf en hebben als uitgangspunt gebruikte materialen een tweede leven te geven. Materialen worden op een verrassende wijze hergebruikt en veel van de producten die ze maken hebben een bijzonder verhaal. De Rijkswachters zijn hier een perfect voorbeeld van.

Nieuwsgierig naar de Rijkswachters, op zoek naar een cadeau met een verhaal, of zou jij wel zo’n lamp willen die een van de Rijksmuseum-schatten heeft bewaakt? Kijk even op de site voor alle informatie over dit leuke initiatief!

 

 

 

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.