TIP – Stel doelen, hoe klein ook

Tip

Doelen

Het is soms moeilijk om jezelf aan de gang te houden. Steeds de radertje laten draaien en zorgen dat je in een flow blijft die (op termijn) wat oplevert. Wat erg kan helpen is doelen stellen. Dit kunnen doelen zijn voor wat verder op in de tijd, de grotere, die het grote plaatje weergeven. Voor de lange termijn doelen geldt eerder dat deze meetbaar moeten zijn, dit gaat om omzet, jouw marketingdoelstellingen (bereik, naamsbekendheid etc.). Maar de korte termijn doelen kunnen je juist helpen om weer richting te vinden, jezelf weer aan de gang te krijgen. Dit kan om hele praktische dingen gaan.

Korte termijn

Het helpt, net als alles stap voor stap, om op korte termijn kleine doelen te stellen. Zit je even vast. Schrijf dan twee of drie, haalbare, doelen op voor de komende twee weken. Dit kan van alles zijn. ” Ik wil wat meer lezen over…” Bijvoorbeeld iets waar je op vast loopt of waarvan net iets meer kennis handig zou zijn.
Of kies voor iets waar je tegen op ziet, wat je eigenlijk steeds voor je uit schuift, maar wat je een super gevoel geeft als je het eenmaal gedaan hebt. Bv. ” De komende twee weken ga ik drie mensen benaderen met wie ik graag zou willen samenwerken en die goed passen bij mijn merk.”
Dit soort kleinere doelen kunnen helpen weer in een flow te komen en zorgen ervoor dat je die grotere doelen makkelijker bereikt. Het maakt het weer overzichtelijk, net als alles stap voor stap. Zet hm op!
Kun je wel wat hulp gebruiken bij het stellen van doelen, lange & korte termijn? Wie weet kan ik je die boost geven die je nodig hebt!
Wat zijn tips als het gaat om ondernemen/marketing waar jij heel veel aan hebt gehad? Wie weet dan binnenkort jouw tip op MEZpiration! (met vermelding van naam & site van tipgever uiteraard ;-))

Reacties