Tau cotton – kwaliteit, duurzaam en transparant

Tau Cotton - MEZpiration

Kennen jullie het mannenlabel Tau Cotton al? Super mooie basics die op een eerlijke manier worden geproduceerd en er wordt alleen gebruik gemaakt van milieuvriendelijke materialen.

Tijdloze basics

In 2015 startte Thomas Sprong met Tau Cotton. Hij ontdekte dat kwaliteit helemaal niet zo duur hoeft te zijn. Voor veel goede klassiekers, die thuis horen in de kledingkast van iedere man, kon je behoorlijk wat geld betalen. Met Tau Cotton laat Thomas zien dat het anders kan.

Tau Cotton maakt tijdloze goede basics, die je altijd kunt dragen en dus nooit uit de mode zullen raken. Tau kiest ervoor de weg van productie naar verkoop zo kort mogelijk te maken, zodat allerlei extra kosten vermeden kunnen worden. Op deze manier kunnen ze duurzame, goede kwaliteit bieden, voor meer dan schappelijke prijzen.

Duurzaam

Zoals bij meer duurzame labels, lees je ook bij Tau Cotton dat duurzaamheid geen marketing tool of trend is, maar dat zij dit volledig verweven hebben in hun bedrijf en dat ze van duurzaamheid de nieuwe standaard willen maken. Alle materialen die ze gebruiken zijn milieuvriendelijk en ook voor afwerkingen en verven wordt gebruik gemaakt van duurzame materialen.

Een super mooi mannen label, dat wat mij betreft laat zien hoe het moet. Ze zijn super transparant over hun prijzen op de website, je ziet bijvoorbeeld precies wat het kost om een t-shirts te produceren en wat de verkoopprijs is.

Mooi dat er steeds meer van dit soort merken te vinden zijn, die laten zien dat het anders kan! Nieuwsgierig naar de klassiekers van Tau Cotton? Check hun website of ga langs in hun winkel op de Utrechtsestraat in Amsterdam.

Foto credits: Tau Cotton

Reacties