Stijlvolle alternatieven voor de plastic fles

Alternatieven voor de plastic fles

Iedere minuut worden er wereldwijd een miljard plastic flessen verkocht. Wanneer je alle verkochte plastic flessen uit 2018 en 2019 achter elkaar zou leggen, kun je de afstand van de aarde tot de zon afleggen. Het is dan ook een positieve ontwikkeling dat steeds meer ondernemers aan de slag gaan met een milieuvriendelijk alternatief voor de plastic fles. We zetten 3 x alternatieven voor de plastic fles op een rijtje!

Be O Bottle

De waterfles van BE O wordt gemaakt van planten, uit een reststroom van rietsuikerproductie. Daarmee zet BE O stappen om de plasticindustrie te veranderen met plantaardige en klimaatpositieve producten. Voor elke verkochte BE O Bottle plant het bedrijf bovendien een boom via Trees for the Future.

Shop de BE O Bottles bijvoorbeeld op bol.com

Dopper

We hebben allemaal wel een documentaire over de plastic soep gezien. Maar in plaats van te schrikken en vervolgens gewoon verder te gaan met zijn leven besloot Merijn Everaarts, de oprichter van Dopper, actie te ondernemen. Hij vroeg zich af waarom je waterflessen zou kopen, als er rechtstreeks water uit de kraan komt? In januari 2010 zette Merijn een ontwerpwedstrijd op voor de perfecte duurzame drinkfles. Een aantal maanden later was er de eerste Dopper. Op 10 oktober 2010 heeft Dopper in Nederland Duurzaamheidsdag in het leven geroepen. Vanaf toen begon het bedrijf hun boodschap te delen met de rest van de wereld: ‘Dopper biedt mensen de mogelijkheid om herbruikbare waterflessen te verkiezen boven single-use flessen. Zo vechten we tegen plasticvervuiling, één single-use waterfles per keer.’ En met succes, want wie kent deze mooie waterfles met een missie niet?

Doe mij zo’n Dopper

Saywhat Bottle

Bij Saywhat draaide de knop om toen ze een treurig filmpje zagen, waar een duiker aan het snorkelen is voor de kust van Bali en omringd wordt door plastic. Dat moest veranderen. Met de herbruikbare Saywhat Bottle hoopt het bedrijf het eenmalig gebruik van plastic te verminderen.

‘Saywhat’ staat voor twee dingen: voor hun verbazing over het feit dat er zo ontzettend veel plastic drijft in onze oceanen. Daarnaast willen ze met Saywhat aanduiden dat we nu echt in actie moeten komen voordat het te laat is. We kunnen niet meer zwijgen. Dus say what!, zeg nee tegen plastic en ruil je plastic flessen of papieren bekertjes in voor een herbruikbare fles. De flessen van Saywhat hebben leuke kleuren en vrolijke printjes, en zijn beschikbaar in een normale of een thermosvariant.

Je vindt de Saywhat Bottles onder andere op bol.com

Weet jij meer alternatieven voor de plastic fles? Laat het ons weten!

 

 

 

Reacties