Werk duurzaam en makkelijker met een uitwisbaar notitieboekje

Uitwisbare notitieboekjes Bambook

Deze drie ondernemers dromen van een wereld waarin we een stukje duurzamer én makkelijker werken, door middelen op een verantwoorde manier te gebruiken in plaats van weg te gooien. Elk van hen ontwikkelde een uitwisbaar notitieboekje om aantekeningen en to do lijstjes in te maken.

Uitwisbaar notitieboekje van Bambook

Bambook droomt van een wereld waarin mensen middelen op een verantwoorde manier gebruiken, zodat we voor onze planeet en onze mensen zorgen. Volgens Bambook is het tijd voor een revolutie in het traditionele werken. Het werken zoals we dat nu doen, moet en kan veel duurzamer en makkelijker. Bambook zou willen dat wij allemaal een stukje duurzamer gaan werken door producten te gebruiken die niet weggegooid hoeven te worden. Hun oplossing? Uitwisbare producten zoals notitieboekjes, zo wordt dit het laatste boekje dat jij koopt.

Bambook plant voor elk verkocht product ook nog eens een boom. Zo dragen ze hun steentje bij aan het besparen van papier én gaan ze ontbossing tegen.

De producten worden zoveel mogelijk in Nederland gemaakt. In de Bambook werkplaats in Ede worden de boekjes geproduceerd en ingepakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Scoor hier je eigen Bambook

Moyu – notitieboek van steenpapier

Uit liefde voor de natuur heeft Moyu een duurzaam, uitwisbaar notitieboek gecreëerd. Ook Moyu’s missie is het tegengaan van papierverspilling om zo bij te dragen aan een mooiere wereld. De notitieboekjes zijn gemaakt van steenpapier. Voor de productie van steenpapier is geen hout en water nodig. Steenpapier is het duurzame alternatief voor normaal “pulp” papier. Het is een duurzame ontwikkeling in een boom-vrije papiersoort die hoofdzakelijk bestaat uit gemalen steen (Calcium Carbonaat). Tijdens de productie van steenpapier wordt er geen water en bleekmiddelen gebruikt, wat onder andere zorgt voor een 67% lagere CO2 uitstoot.

Ieder product van Moyu is tot wel 500 keer uit te wissen en dus heel lang te gebruiken. Wil je je aantekeningen graag langer bewaren? Zorg dan dat je eerst je notities scant met bijvoorbeeld de apps: Office Lens of Camscanner.

Hier vind je de herschrijfbare boekjes van Moyu

Greenstory – plasticvrij en CO2-neutraal verzonden

Greenstory noemt hun producten een win-win: jij productiever, de planeet groener. Het bedrijf ontwikkelt onder andere uitwisbare Greenbooks, een duurzaam notitieboekje dat je zelf kunt customizen. Daarnaast worden de Greenstory-producten allemaal plasticvrij en CO2-neutraal verzonden. Zo zijn de verpakkingsmaterialen biodegradeerbaar. Greenstory gebruikt papier en karton, en zelfs de tape is plasticvrij. Ongebleekt en zo veel mogelijk gemaakt van gerecyclede vezels. 

Hier koop je jouw Greenbook

Ken jij nog meer duurzame notitieboekjes?

Foto credits: Bambook

Reacties