Straw by straw – het alternatief voor het plastic rietje

straw by straw

Als je wil dat iets anders gaat, dat we stoppen met zo veel plastic gebruiken en je ziet een alternatief, dan breng je dat gewoon op de markt. Dat is wat Evelyn Liu heeft gedaan met Straw by Straw.

De rietjes van Straw by Straw worden gemaakt van restmateriaal, gedroogde graanstengels. Bij iedere graanoogst blijft dit restproduct over, dat niet alleen gebruikt kan worden binnen de agrarische sector, maar het biedt dus ook een mooi alternatief voor het plastic rietje.

Er zijn natuurlijk al meer alternatieven voor rietjes inmiddels, maar het mooie aan dit product is dat het niet speciaal ontwikkeld hoeft te worden. De natuur heeft zelf de oplossing al bedacht.
Dus er zit geen productieproces aan vast. Ze worden geoogst, daarna gereinigd en dan zijn ze al klaar voor de verkoop.

Op haar site vertelt ze dat we ieder jaar 36,4 miljard rietjes gebruiken in Europa. Dit betekent iedere twee dagen een lijn van plastic rietjes langs de evenaar. Bizar toch?!

Een mooi alternatief dus, dat gelukkig ook door veel horeca ondernemers wordt gezien. Inmiddels zijn er al honderduizenden rietjes verkocht.

Vind jij dat iets anders kan/anders zou moeten? Zie je een oplossing? Soms makkelijker gezegd dan gedaan, maar breng die oplossing op de markt. En wie weet ben jij de volgende Straw by Straw. Want hoe meer van dit soort ondernemers, hoe beter.Houd wel voor ogen dat het rendabel moet worden voor jezelf, alleen dan kun je het verschil blijven maken.

Evelyn heeft grote ambities om haar merk verder uit te bouwen, dat is belangrijk. Ondernemen met impact en geld verdienen moet hand in hand gaan, dan wordt de impact die je gaat maken alleen maar groter.

Kom jij ook van dit soort mooie merken tegen die een plekje verdienen op MEZpiration? Laat het me weten!

Reacties