Sustainable Fashion – Mijn Steentje

sustainable fashion

Inmiddels zijn er zoveel initiatieven/merken die gaan voor duurzame labels, die willen bijdragen de modewereld een duurzamere wereld te maken. Die verdienen het om onder de aandacht gebracht te worden en wel hierom!

Ik ben zelf (nog) geen moeder, maar heb wel twee hele leuke nichtjes en een neefje. Sinds zij er zijn, merk ik dat ik anders naar dingen kijk. Zouden zij straks ook nog fijn kunnen leven en hoe zit het met hun kinderen?

Ik weet het, te ver vooruit kijken heeft niet zoveel zin, de wereld veranderd snel, de prioriteiten in je eigen leven veranderen continu, maar toch heb ik het gevoel dat ik ergens wil bijdragen aan een iets ‘mooiere’ wereld.

Daarom is ‘Ondernemen met een missie’ een belangrijk onderdeel van MEZpiration. Ondernemers met een duidelijk doel voor ogen. Ondernemers die vanuit een bepaalde missie zijn begonnen en willen bijdragen aan een verandering.

Sustainable Fashion

Naast deze categorie, wil ik er graag eentje toevoegen, ‘ Duurzame labels’, omdat mode een van de meest vervuilende industrieën is.

Mijn bijdrage zag ik ooit anders, wie weet komt dat nog. Voor nu deel ik heel graag modemerken en -initiatieven met jullie die actief bijdragen aan het mooier maken van de industrie en bijdragen aan de bewustwording. Elkaar een bewust maken van alternatieven kan de wereld alleen maar leuker maken toch?!

Welke initiatieven/labels horen volgens jullie sowieso in dit rijtje thuis? Laat het me weten, wie weet is dan binnenkort jouw tip te lezen op MEZpiration!

Interviews die ik eerder deed en perfect passen bij ‘duurzame labels mijn steentje’ zijn bijvoorbeeld deze:

Take it slow: Fashionable duurzame mode-labels op één plek!

Ondernemen met een missie: The Next Closet (TNC)

 

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.