Sustainable fashion: Piple

Piple

Piple is een sustainable kleding merk, bedacht en ontwikkelt door Jildou en Auke.

Verandering begint bij jezelf

Een jaar geleden lopend door de Primark realiseert Jildou zich ineens samen met haar vriend dat verandering echt bij jezelf begint. Ineens een beetje beschaamd over hun keuze naar de Primark te gaan besluiten ze dat zij het anders gaan doen.

Na het zien van de documentaire ‘The true costs’ was Jildou echt geschokt. Je denkt dat we slavernij al lang achter ons hebben gelaten, maar het bestaat nog steeds. Vanaf dat moment besluit ze te gaan voor eerlijke materialen. Biologische stoffen zijn dan wellicht wat duurder, maar de kwaliteit is hoger en het is beter voor de boeren, de natuur en jezelf.

En ze willen iets terug doen voor de mensen die nu werken onder enorm slechte omstandigheden. Daarom gebruiken ze een deel van het geld dat ze verdienen met Piple om deze mensen te helpen.

Inspiring people

Piple betekent ‘inspiring people’. Anderen inspireren met wat jou inspireert. Alle producten die ze verkopen hebben een verhaal, over het maken en de materialen. Ze gebruiken voornamelijk recycled leer en biologisch linnen. Met de start van Piple maken ze mooie producten op een verantwoorde manier, waarmee ze hopen jou te inspireren hetzelfde te doen.

Jildou en Auke willen in volledige vrijheid gaan leven. Weinig bezittingen en super flexibel zijn. Auke bouwt zogenaamde ’tiny houses’ en op het moment wordt er gebouwd aan hun eigen tiny house. Een leven als ‘super nomads’, vrij, flexibel en vooral met heel veel plezier.

Nieuwsgierig naar Piple? Check de website!

 

Reacties