25 cadeautips die bijdragen aan een betere wereld

Duurzame cadeautips - o.a. droogbloemen

Er is altijd wel wat te vieren, hoe leuk is het om iemand een bijzonder cadeau te geven dat bijdraagt aan een betere wereld? In dit blog 25 cadeautips voor een duurzaam geschenk.

Hieronder een aantal merken die rekening houden met mens en aarde. Dat wil zeggen: weinig tot geen gebruik van plastic (of zelfs helemaal verpakkingsvrij), geen gebruik van dierlijke materialen, goede werkomstandigheden en eerlijke lonen voor iedereen in het productieproces. Heb je cadeaustress en geen tijd om alle winkels af te gaan? Bij Dit is Waar vind je enkel en alleen maar duurzame producten, maar ook Dille & Kamille en Hutspot zijn leuke adressen om duurzame cadeaus te scoren (wel altijd even dubbelchecken).

Cadeautips – cadeaus met een goed verhaal

 1. MOYU – uitwisbare notitieboekjes. Ideaal om al je ideeën in op te schrijven voor het komende jaar. MOYU is MEZpiration Friend, dit betekent standaard 10% korting voor jou! Koop via deze link!
 2. Common & Sense – verkoopt prachtige duurzame kleding. Ook leuke jurkjes voor de feestmaand. Gebruik de code mezpirationfriend en krijg 10% korting op je aankoop! Vul in bij het afrekenen.
 3. Plant Ahead – geef een leuke waxine houder of een fijn bowl voor bijvoorbeeld het ontbijt cadeau, allemaal uniek & gemaakt van kokosschillen. Met code MEZpiration 10 krijg je ook bij Plant Ahead 10% korting. Vul in bij het afrekenen.
 4. Qullqi – prachtige zilveren sieraden, op verantwoorde wijze gemaakt. Een prachtig cadeau & ook op de sieraden van Qullqi krijg je 10% korting. Gebruik code mezpirationnl in hun shop!
 5. Moments of light – een prachtig merk met bijvoorbeeld mooie kaarsen of douche schuim. Allemaal met een gedichtje erbij, om echt het moment te vieren. Koop je via deze link, ontvang je 10% korting, want ook Moments of Light is MEZpiration Friend!
 6. MYOMY – mooie tassen van duurzaam leer (ik interviewde Marja al eens voor MEZpiration, lees het hier.) De tassen shop je bijvoorbeeld hier.
 7. Vacht van Vilt – Leervrije schapenvachten voor een knus huis
 8. Maium – regenkleding (onmisbaar in Nederland) van gerecycled plastic. De regenkleding van Maium koop je bijvoorbeeld hier.
 9. Dopper – nooit meer plastic flesjes
 10. Goat Organic Apparel – duurzame basics. Een voorloper wanneer we het hebben over duurzame en eerlijke productie van kleding!
 11. Loveli – heerlijke verzorgingsproducten zonder rotzooi
 12. Willicroft – plantaardige kaas, beetje vreemd cadeautje misschien, maar met de fondue maak je er gewoon meteen een gezellige avond van.
 13. Rhumaa – duurzame kleding gemaakt in samenwerking met jonge kunstenaars uit Afrika
 14. Qnoop – nooit meer je sokken kwijt. Qnoop shop je bijvoorbeeld hier.
 15. Monsak – te gekke tassen, gemaakt van restmateriaal.
 16. The Next Closet – de mooiste tweedehandskleding om te geven of te dragen.
 17. Zao – 100% natuurlijke make-up met navoelbare verpakkingen. Get your glam on!
 18. Marcel’s Green Soap – verantwoord de hadden wassen of de vaat doen, doe je met de heerlijke producten van Marcels’ Green Soap. Verantwoord & fijn! Koop ze bijvoorbeeld hier.
 19. Le Couturier – elegante en duurzaam geproduceerde kleding en accessoires
 20. Paper on the Rocks  – mooi notitieboek voor alle doelen van het nieuwe jaar
 21. House of Marley – Duurzaam geproduceerde koptelefoons  maar bijvoorbeeld ook prachtige platenspelers. Dat maakt de muziek nog mooier.
 22. Dick Moby Zonnebrillen van Nederlandse bodem
 23. Ivy & Liv – sieraden zijn altijd goed, helemaal als ze duurzaam geproduceerd zijn
 24. Binki – Op zoek naar een mooie romper? De rompers van Binki zijn niet alleen super leuk, maar door de innovatieve sluiting heb je ze ook zo aan en uit. Je koopt ze bijvoorbeeld hier.
 25. Tuin van Judith – een bosje bloemen dat lang meegaat, die van Judith vind je o.a. bij de winkel Hutspot

 

Wil je meer lezen over deze mooie merken? Veel van de verhalen zijn te lezen bij de ondernemersverhalen of je vindt wat meer informatie over de merken onder duurzame labels. Zeker even een kijkje nemen, wie weet doe je nog wel meer inspiratie op!

Foto credits: Tuin van Judith

Reacties