Boekentips – ondernemen, mindset, pers. ontwikkeling

Boekentips

Fijne boekentips voor je op een rijtje! (Betekenisvol) Ondernemen, Mindset, Persoonlijke ontwikkeling.

Heb jij een boek gelezen of geschreven waarvan je denkt dat het de MEZpiration lezer zal inspireren? Stuur ons een bericht!

Ondernemen – boekentips

Goed voelen – Harry van de Pol en Michelle van Dusseldorp

Luistercoaches Harry en Michelle schreven dit boek voor professionals die emoties in hun werk als lastig ervaren. De auteurs vertellen je wat je nodig hebt om emoties te doorvoelen en te benutten in je werk, in plaats van ervoor weg te lopen. Ook word je juist uitgenodigd je emoties te gebruiken om zo tot jouw doelen te komen. Een mooi boek voor iedereen die werkt, of je nou ondernemer bent of niet. Het boek geeft antwoorden, herkenbare voorbeelden en concrete handvatten om emoties optimaal te benutten in je werk, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en praktijkervaring. Koop hier.

Goed voelen in je werk

Van brouwhobby tot succesvol biermerk – Gebrouwen door Vrouwen

Hoe leuk, de dames van Gebrouwen door Vrouwen hebben een boek geschreven over hun ervaring als ondernemers, de ups, downs, lessen, successen. Je leest het in hun boek: Van brouwhobby tot succesvol biermerk. En bovenal gaat het boek om doen wat je het leukst vindt & dat is nou precies wat wij met MEZpiration willen stimuleren. Lees het interview dat Marieke had met de meiden of dobbel je hier onder in hun avontuur.

boek gebrouwen door vrouwen

Een werkweek van 4 uur – Timothy Ferriss

Een boek dat aansluit bij ‘doe wat past, niet wat hoort’. Als je auteur Timothy Ferriss vraagt wat hij aan het doen is, schijn je vaak één van deze antwoorden te krijgen: ‘duiken in Panama’ of ’tangodansen in Buenos Aires’. Hij benadrukt dat je leuke dingen niet moet uitstellen tot je pensioen. Het boek staat vol praktische tips voor als je teveel uren maakt in jouw werkweek. Interessant als je je baan in loondienst zat bent of als je vastloopt als ondernemer en vindt dat je teveel tijd besteed aan je werk. Koop hier.

Nice girls don’t get the corner office – Lois P. Frankel

Aan de hand van 133 typische fouten die vrouwen op het werk maken, neemt Lois Frankel je mee in de wereld van de kantoorpsyche. Hou maar op met dingen als overwerken, bescheidenheid en hard werken. Richt je in plaats daarvan op het opbouwen van een netwerk, je social media pagina’s een goede schoonmaakbeurt geven en je mond opentrekken in vergaderingen. In het boek vind je een test om erachter te komen welke typische ‘vrouwenfouten’ jij maakt en bij elke fout praktische tips om ermee aan de slag te gaan. Het boek leest lekker weg en is interessant voor elke vrouw die wil groeien in haar werk, ondernemer of in loondienst. Koop hier.

Profit first – Mike Michalowicz

Hoe hoger je winst is, hoe meer impact je kunt maken. Profit first is een interessant boek als je continu last hebt van het feit dat je aan het eind van het boekjaar denkt “Waar is nou al mijn geld heengegaan? Waar is mijn winst?” Het legt op een heldere manier uit hoe je als ondernemer zou kunnen omgaan met je boekhouding. Je leert over het ‘potjes systeem’: zodra er omzet binnenkomt, zou je het volgens dit systeem in verschillende potjes moeten verdelen. 30% naar een belastingpotje, 5% naar een winstpotje, en x% voor salaris voor jezelf. Het boek biedt allerlei praktische handvatten om je winst te verhogen en is daarom een aanrader voor elke ondernemer. Koop hier.

Profit first - boekentip

Ondernemen met impact – Arko van Brakel

Een boek over keuzes maken. Het gaat om impact maken in de breedste zin van het woord. Interessant voor ondernemers, maar ook bijvoorbeeld voor mensen die willen kijken hoe ze de talenten van zichzelf en hun omgeving optimaal kunnen benutten voor maximale impact. Koop hier.

Ondernemen met impact - boekentip

Bouw een killer groei strategie – Sprout (van duuren management)

Praktische inzichten en de nieuwste tools en methodes voor optimale groei. Lessen van bekende ondernemingen en scaleup methodes van inspirerende ondernemers. ‘The essence of strategy is choosing what not to do’ (Michael Porter). Koop hier.

Bouw een killer groeistrategie - boekentips

Mindset – boekentips

Happy Life 365 – Kelly Weekers

Een super laagdrempelig boek over de werking van ons brein en hoe je zorgt voor een positieve denkwijze die je helpt om te gaan met de hobbels die het leven onvermijdelijk op je pad legt. Koop hier.

Happy life 365 - boekentips

Happy Lifehacks 365 – Kelly Weekers

Vervolg op haar eerste boek, maar ook goed los te kopen, want er staan korte samenvattingen in. Dit boek bestaat uit allemaal praktische oefeningen om die positieve denkwijze direct in de parktijk te brengen. Want je denkwijze veranderen = doen (& oefenen). Koop hier.

Happy life hacks - boekentips

Persoonlijke ontwikkeling – boekentips

Big Magic, de kunst van creatief leven – Elizabeth Gilbert

In Big Magic moedigt Elizabeth Gilbert je aan om verborgen talenten te ontdekken. Het boek laat zien hoe we onze ideeën kunnen omarmen, nieuwe uitdagingen het hoofd kunnen bieden en onze dagen kunnen vullen met meer passie en mindfulness. Van dit boek krijg je onmiddellijk zin om aan de slag te gaan met je creatieve ideeën!

Big Magic - boekentip

Focus – Mark Tigchelaar

Een boek voor jou als je meer uit jezelf wil halen door je focus weer op scherp te krijgen. Mark Tigchelaar deelt theorieën over productiviteit en analyses vanuit zijn eigen ervaringen. Met hulp van de praktijkgerichte opdrachten en tips werk je toe naar een hoger niveau van focussen, waardoor je zowel op werk- als privévlak tijd overhoudt. Je koopt het bijvoorbeeld hier.

Focus - boekentips

Durf het verschil te maken – Merlijn Ballieux & Guido van de Wiel

Merlijn Ballieux en Guido van de Wiel laten je zien hoe de verandering begint bij wat er al gaande is in de organisatie en hoe je daarbij aansluit. Ze dagen je uit om met vele micro-interventies een mega verandering in gang te zetten en het échte gesprek niet uit de weg te gaan. Interessant voor managers, maar vooral ook voor iedereen die binnen een organisatie een verandering in gang willen zetten op een realistische manier. Yes dat wil ik!

Durf het verschil te maken - boekentip

We updaten dit blog regelmatig met nieuwe boekentips.

Reacties

Dit bericht is gepost in tips. Bookmark de link.