Buitenlands avontuur: Boutiquehotel Zuid-Afrika deel 1

buitenlands avontuur

Eveline is met haar man en dochtertje uit Nederland vertrokken om een Boutiquehotel te beginnen in Zuid-Afrika.
In dit eerste deel van haar verhaal, lees je over haar droom, hoe ze het vertrek uit Nederland en de eerste tijd in Zuid-Afrika heeft ervaren.

Eveline heeft er stiekem altijd van gedroomd, een buitenlands avontuur. Vroeger tijdens de vakanties met haar ouders in Frankrijk droomde ze van het runnen van een strandtentje als ze daar zelf heerlijk lag te genieten. En die droom heeft ze altijd gehouden. Steeds als ze ergens overnachtte in een leuke B&B of Boutiquehotel begon het weer te kriebelen.

Het bleef lang bij dromen. Eveline ging gewoon aan het werk na haar studie en koos voor het marketing vak. 

Toen ontmoette ze haar huidige man. Samen dachten ze weleens na over het opzetten van een eigen bedrijf. Tijdens een vakantie in Zuid-Afrika in november 2013, kwam het idee naar boven om samen een boutique hotel te beginnen in Kaapstad of omgeving.  Ze wilden meer kwaliteit uit het leven halen, iets anders dan een kantoorbaan en graag een buitenlands avontuur aangaan.
Stap voor stap zijn ze hun plannen gaan uitwerken en begonnen met het leggen van contact in Zuid-Afrika. Eveline zegt hierover: “Er zijn altijd wel 100 redenen te verzinnen om iets niet te doen, maar je kunt ook gewoon een eerste stap zetten, de beslissing nemen en daarna stap voor stap je doel/plan steeds verder concretiseren.”

Begin februari dit jaar kwamen ze in contact met een Nederlands stel dat ze nog kenden van hun Zuid-Afrika bezoek in 2013, eigenaren van een boutique hotel. Ze konden hun huis huren in Kaapstad tussen 1 juli en eind oktober 2015.  Die kans hebben ze gepakt!  Dit was de uitgelezen mogelijkheid om voor een proefperiode naar Kaapstad te gaan om beter te kunnen beoordelen of Zuid-Afrika ook echt iets voor hun is.
Een slim besluit om niet meteen definitief te gaan, mocht het anders lopen, kun je altijd nog terug naar Nederland. Ze hebben bijvoorbeeld hun huis enkel verhuurd en verzekeringen voorlopig gewoon door laten lopen. Wel heeft Eveline haar baan opgezegd, een spannend besluit, want die zekerheid is dan toch weg…

!cid_ii_icu93sal5_14eed9dd6c757c13   !cid_ii_icu8s40v1_14eed95858fc6e1d

De laatste maanden in Nederland waren best hectisch, maar ook prachtig. Ze trouwden in mei en vierden dit een heel weekend lang in Italië met een kleine groep vrienden en familie. Het was ook meteen een soort afscheid, wat het extra speciaal maakte.

Daarna volgde er nog heel veel regel werk. Banen afronden, tickets boeken, opvang van hun dochter opzeggen, visa rond krijgen, huis verhuren, boedel opslaan etc. etc.
De laatste twee weken hebben ze een bucketlistje afgewerkt met dingen die ze graag nog wilden doen voordat ze vertrokken uit Amsterdam, waaronder even genieten op de fiets van de stad, en veel afspreken met vrienden en familie.

En toen in juli was het zover, de start van hun buitenlandse avontuur. Tot nu toe bevalt het erg goed! De ‘capetonians’ zijn enorm aardig en behulpzaam, ze genieten van de prachtige natuur en de vele mogelijkheden.!cid_ii_icu90ssd3_14eed9bb6a118ee9

Er zijn natuurlijk ook dingen waar ze aan moeten wennen, zoals alles met de auto moeten doen, want even op de fiets springen is er niet meer bij. Ook moeten ze waakzamer zijn dan in Nederland, het is er minder veilig. Het verschil tussen arm en rijk is groot en de enorme townships zijn confronterend als je er langs rijdt. Ze hebben het plan opgevat om wat terug te doen voor mensen uit de townships als ze eenmaal iets hebben weten op te zetten. Ze willen niet enkel daar zijn voor de business, maar ook iets terug doen voor het land.

Eveline en haar man zijn momenteel druk bezig zich te oriënteren op een geschikte locatie voor hun hotel, in de omgeving van Kaapstad. Een spannende zoektocht, maar ook ontzettend leerzaam en leuk!

!cid_ii_icu8j4ln0_14eed8f27f53d69cDus wordt zeker vervolgd, wie weet kunnen in het volgende blog de eerste foto’s van het Boutiquehotel worden geshowd, komende maanden zullen dat gaan uitwijzen… Spannend!

Succes & vooral veel plezier Eveline! Heel benieuwd of de proefperiode een langere periode gaat worden…

Tip!

Voor iedereen die ook een buitenlandse droom heeft, heeft Eveline alvast twee goede tips:

1. Begin tijdig met het regelen van visa, dit kan een lang traject zijn.
2. Ga niet out of the blue, maar plan het goed en bepaal een duidelijk doel.

 

Reacties

2 reacties op “Buitenlands avontuur: Boutiquehotel Zuid-Afrika deel 1

  1. Pingback: Buitenlands avontuur: Boutique hotel ZA deel 2

  2. Pingback: Best gelezen eerste jaar MEZpiration - MEZpiration

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.