Frank about tea – Direct trade

FRANK about tea

FRANK about tea is een thee-merk, opgericht in 2016 door Valerie en David, dat laat zien dat het anders kan. Goede thee direct van de producent naar de consument.

Steeds meer mensen hebben de behoefte een bestaande grote keten op te schudden en te laten zien dat het anders kan. Dit was ook wat Valerie en David voor ogen hadden toen zij FRANK about tea oprichtten. Wat Moyee doet met koffie, doen zij met thee.

Wat ze voor ogen hadden? Geen gebruik maken van veilingen of groothandels, maar direct inkopen bij lokale theefabrieken. De weg van de thee naar de consument zo kort mogelijk maken, zodat de kwaliteit van de thee beter is en de verkoop de lokale theefabrieken meer op levert. Minder stappen tussen producent en consument, betekent meteen dat je de keten veel transparanter kan maken. Je weet als thee-drinker precies waar jouw kopje thee vandaan komt.

Na drie maanden research in Oost-Afrika richten ze eind 2016 FRANK about tea op. Een sociale onderneming die zorgt voor meer transparantie binnen de thee sector en ervoor zorgt dat er meer waarde achterblijft in de landen waar de thee vandaan komt.

Nieuwsgierig naar de thee’s van FRANK? Via hun website bestel je verschillende theeën los of bijvoorbeeld een leuke gift-boxen, meteen een origineel cadeau!

Reacties