Sieradenlabel Taj Amsterdam: voor postieve impact

Taj Amsterdam

Taj Amsterdam, een label van de zussen Choanou Beau en Shardey Lynn, die in hun merk hun passies voor ontwikkelingssamenwerking, duurzaamheid en design hebben samengebracht.

Bijdragen aan een eerlijkere wereld

Van jongs af aan waren ze zich beiden al erg bewust van de verschillen in de wereld. Ze hebben altijd de ambitie gehad bij te dragen aan een eerlijkere wereld. De behoefte gevoelt iets terug te doen. Dat heeft hen uiteindelijk samen gebracht. Ze hebben passie en ambitie met elkaar verbonden en Taj Amsterdam was geboren. Een prachtig label met sieraden voor zowel mannen als vrouwen. De sieraden worden in Amsterdam ontworpen, maar de zussen zijn ook een aantal maanden per jaar op Bali te vinden om de werkplaats te runnen, tijd te spenderen met hun zilversmeden en inspiratie op te doen.

Gerecycled zilver & goud

De sieraden worden gemaakt van 100% gerecycled zilver en zoveel mogelijk gerecycled goud. Dit is een hele bewust keuze. De meeste zilver- en goudmijnen liggen in ontwikkelingslanden en de werkomstandigheden daar zijn op zijn zachtst gezegd slecht. Daarnaast is het delven van goud & zilver ook nog eens heel erg slecht voor het milieu. De sieraden van Taj Amsterdam worden gemaakt op Bali, zonder gebruik van stoffen die schadelijk zijn voor het milieu. En de mensen werken onder goede en eerlijke omstandigheden. Op de site stellen alle smeden zich aan je voor, zeker even een kijkje nemen.

Waarden

Belangrijke waarde voor de zussen en dus ook binnen hun bedrijf zijn 3 p’s: People, Planet & Peace. Ze voeren deze waarden op allerlei manieren door en proberen hun voetprint zoveel mogelijk te beperken. Niet alleen door gebruik te maken van gerecycled zilver en goud, maar bijvoorbeeld ook door gebruik te maken van handgemaakte en biologisch afbreekbare verpakkingen. En ook in hun persoonlijke leven proberen ze hun impact op de planeet zoveel mogelijk te beperken.

Positieve impact

Ze ondersteunen verschillende goede doelen, om zo hun positieve impact verder te vergroten. Zo doneren ze ieder jaar aan een kindertehuis op Bali en planten ze bomen in West-Afrika.

Een prachtig merk, met een prachtig verhaal. En hoe leuk om samen met je zus zoiets moois op te kunnen zetten. Nieuwsgierig? Ga vooral even naar hun website. Hier kun je nog veel meer lezen over het verhaal achter Taj Amsterdam.

Meer duurzame sieraden merken vind je hier.

Foto credit: Taj Amsterdam

Reacties